середу, 22 березня 2017 р.

20 березня у рамках загальнообласного Дня читання у Буській районній бібліотеці для дітей відбулася літературна година «Читаємо оповідання Євгена Гуцала «Сім’я дикої качки», адже цьогоріч виповнилось 80 років від дня народження письменника, журналіста, редактора, лауреата багатьох літературних престижних премій, зокрема Національної премії імені Т.Шевченка (за збірки дитячих творів «Саййора», «Пролетіли коні»). Але до свого ювілею письменник не дожив.

   Більшу частину своєї творчої спадщини Є.Гуцало присвятив темі охорони та збереження рідної природи. В оповіданні «Сім’я дикої качки»  автор порушує проблему взаємин між людиною та дикою природою. Голосному читанню цього твору передувала розповідь бібліотекаря абонементу 5-9 класів Галини Сай про життєвий та творчий шлях Євгена Павловича. Галина Ярославівна звернула увагу також на низку творів, присвячених темі природи, серед яких –  «Олень Август», «Лось», «Нічний півень».
  Учні 6-А класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 не лише слухали розповідь бібліотекаря, але й брали активну участь в обговоренні оповідання, висловлюючи своє ставлення до героїв твору та аналізуючи їхні вчинки. Також  діти дійшли висновку, що втручання людини в життя дикої природи, і не тільки, може мати вкрай негативні наслідки. На прикладі трагедії сімейства дикої качки письменник намагався показати, що тварини, подібно до людей, наділені материнськими захисними інстинктами і також здатні переживати за своє потомство.
  Під час бесіди заступник директора ЦБС Галина Гораль звернула увагу на сьогоднішній екологічний стан нашої планети, а школярі перелічили низку проблем ,які необхідно вирішувати у нашому місті.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ