середу, 26 квітня 2017 р.

Вчора. 25 квітня, невідомий подзвонив на номер поліції і повідомив про закладену на мості у Буську вибухівку. Оскільки не було уточнено на якій саме дорозі, а у Буську є два мости, то слідчо-оперативні групи працювали на обох. Рух транспорту було перекрито та відновлено о 13:15 після перевірки МНСниками та правоохоронцями.

  Нагадаємо, що 31 травня 2016 року вперше невідомий замінував торговий центр «Рукавичка» у місті Буську. Тоді до торговельного закладу одразу прибули екстрені служби: поліція, районні рятувальники, медики медицини катастроф, газівники… Усіх відвідувачів супермаркету було екстрено евакуйовано, припинено рух транспорту та пішоходів, прилегла територія була обгороджена стрічкою.
 Вчора невідомий по телефону вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висував.  На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ Буського району згідно з «Планом дій …» у складі 46 осіб та 14 од. техніки (з них 6 осіб та 1 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).
   Місця можливих подій (обстежено шість мостів, в тому числі на автодорозі Київ-Чоп, та прилеглу до них територію) було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Працівниками Буського відділення Кам’янка-Бузького відділу поліції, спеціалістами вибухово-технічного відділу Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України разом з кінологом проведено обстеження мостів.
  Варто відзначити, що згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, для телефонних "мінерів-жартівників" передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.
  За необдумані «жарти» дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки.
   Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП дорослим доведеться сплатити різного розміру штраф.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ