пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Християни світу 16 квітня відзначатимуть цьогорічний Великдень Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Це одне з найвеличніших  релігійних свят року. 

  До нього з особливим настроєм готуються як бібліотекарі, так і читачі Буської районної бібліотеки для дітей.    У залах книгозбірні відкрито дві ілюстративні виставки "В цьогорічний місяць квітень до людей іде Великдень" (5-9кл.), "Я писанку розмалюю" (1-4кл.) та оформлено експозицію з великодніх листівок початку минулого століття "Великодня листівка у віках та століттях".До останньої входять литівки з репродукціями картин відомих українських художників О.Кульчицької, С.Гординського, А.Манастирського та інших митців. 
  Сьогодні з шестикласниками Буської ЗОШ І-ІІІст.№2 було проведено майстер-клас з виготовлення великодньої листівки.
   Спочатку діти почули цікаву розповідь бібліотекаря читального залу 5-9 класів Іванни Якимишин про традиції святкування Великодня у нашім краї. Також бібліотекар провела з ними вікторину «Чим пахне великодній кошик?» Згадали діти і легенду про писанку. А потім почалось найцікавіше учасники заходу приступили до виготовлення святкових листівок.Напередодні бібліотекарі закупили необхідний матеріал та інструменти, а також зробили декілька трафареток,необхідних у роботі. На власноруч виготовлених листівках діти  написали побажання для друзів та рідних.
 Майстер-клас був цікавим, адже у кожну творчу роботу діти вклали частинку своєї душі та серця.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ