четвер, 20 квітня 2017 р.

Скульптура, яку вкрали, ще донедавна
тут красувалась /фото Соня Енгстром
З фасаду будівлі Палацу Бадені у Буську невідомі вкрали красиву скульптуру жінки.

  Співробітниця Шведського інституту у Львові Соня Енгстром, яка часто відвідує лелече місто, повідомила на своєму блозі, що при останньому візиті до Палацу Графа Бадені у Буську помітила, що пропала красива скульптура, яка розміщувалась на фасаді південно-західної сторони будівлі.
   Нагадаємо, у 2016 році Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Міністерства внутрішніх справ України передати старовинний палац графа Бадені у місті Буськ з балансу МВС місцевій громаді. Деякі місцеві «достойники» на тому зробили піар, мовляв, тепер палац Бадені «заживе».
Ось на цьому місті стояла раніше скульптура
   «До тих «достойників» можна віднести міського голову Буська. Після передачі палацу Бадені громаді, міський голова міста у районних ЗМІ заявляв про грандіозні плани на палацовий комплекс графа Бадені, але за півроку – пальцем об палець не вдарено», – каже депутат Буської районної ради Василь Кашуба.
  Натомість міський голова Ростислав Сліпець спробував знайти пояснення, мовляв, міськрада отримала документальне підтвердження наміру МВС віддати палац лише 4 листопада 2016 року.  При цьому документа на який посилається керівник міста немає опублікованого. 
 У листопаді 2016 року у палаці графа Бадені у Буську трапилась пожежа. Донині палац, який був зведений у 1810 році у класичному стилі, руйнується...

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ