четвер, 20 квітня 2017 р.

Балки прогнили, дах дірявий, а у класах – вологість. У таких суворих умовах змушені навчатись більше ста дітей у школі села Петричі, що в Буському районі. Про це йдеться в сюжеті інформаційного проекту «Про головне. Львів» (щобудня о 21:15 на телеканалі ZIK).


    Батьки кажуть, що після кожного дощу на стелі у класах мокрі плями і роса, тому вони постійно хвилюються за своїх дітей.
    «Якщо цього року не зробити ремонт, то вже скоро може бути таке, що ми взагалі залишимось без школи», – розповідає мати школяра Галина Бриковська.
Школярі вже звикли до навчання під дощем.
   «Коли падав дощ, то повсюди було дуже багато води, бо протікала стеля», – розповідає Юля, яка навчається у четвертому класі.
   Причиною усіх бід школи є дах, термін експлуатації якого уже давно минув. Його шиферне покриття всіяне дірками, а дерев’яні опори – поосідали. Єдине, що можуть зробити вчителі, щоб не переривати навчальний процес, це пересунути парти з тих місць, на які капає.
   Директор школи запевняє, що з кожним роком ситуація лише погіршується. Ремонти ніякого результату не дають, тому школа подала заявку на участь в обласному конкурсі мікропроектів. До перемоги не вистачило лише півбала.
Більша частина суми, яка необхідна для ремонту даху, у школи є. Потрібно ще 173 тисячі гривень.
   «Ми віримо в те, що гроші будуть виділені. І тоді наші діти першого вересня прийдуть в оновлену школу», – поділилась сподіваннями директор школи Уляна Козіцька.
   Уже на найближчій сесії обласної ради знову розглядатимуть заявку цієї школи. І це дасть шанс школярам у Петричах навчатися в комфортних умовах. 
ZIK

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ