суботу, 29 квітня 2017 р.

27 квітня в Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар начальників цивільного захисту шкіл І-ІІІ ступенів «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху».

          Метою проведення семінару  були обмін досвідом щодо планування, організації та проведення заходів з цивільної оборони в школах району, показ майстерності вчителів по закріпленню в учнів комплексу знань з цивільного захисту, який має забезпечити знання, вміння, переконання, необхідні кожній людині для збереження її життя та здоров’я.
        У семінарі взяли участь: головного спеціаліста відділу освіти Буської РДА Николайчук І. Т., методисти  районного  інформаційного центру  Ціхоцький Л. Л., Лабінська С. С., директор Буського БДЮТу  Рутецька О. Б. та керівники навчальних закладів І-ІІІ ступенів.
   Щоб більш наочно продемонструвати цивільний захист школи, учителями були проведені відкриті уроки з основ здоров’я:
 - 4 клас, учитель Гудима  Лідія Миколаївна, «Безпека на дорозі – безпека життя»
-  6 клас, учитель Сулипа Галина Якимівна, «Правила дорожнього руху  правила життя».
       Виховні години:
-  2 клас, класний керівник Лебедь Марія  Орестівна, «Будь уважним на дорозі»;
- 3  клас, класний керівник Задолинна Марія Євгенівна, «Мій друг - велосипед»;
- 5 клас, класний керівник Шмигельська Галина Анатоліївна, «Азбука пішохода»;
- 7  клас, класний керівник Сень Ольга Денисівна,  «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров'я оберігай»;
- 8 клас, класний керівник Пилипчук Галина Володимирівна, «Безпека велосипедиста»;
- 9 клас, класний керівник Лущанець Марія Богданівна, «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху».
      Вдало була  здійснена  евакуація  учасників навчально- виховного процесу, після якої учні 10-11 класів провели навчальну естафету з відпрацюванням елементів цивільного захисту (учитель Батюк Роман Володимирович).
  Цікавим і змістовним був загальношкільний виховний захід з елементами КВК «Живи цікаво та безпечно» (педагог-організатор Дрозд Г.Р., заступник директора з ВР Руда Н.Т.), під час якого  діти акцентували увагу присутніх на тому, що їх  виступ – це просто гра, це  жарти, сміх, але перш за все це повага до правил дорожнього руху і до тих, хто охороняє усіх  на дорогах.
      Директор школи Топорівська С.Л. провела екскурсію у музеї народної атрибутики, ознайомила з предметами побуту, які передали односельчани та випускники для музею.
   Підводячи підсумки семінару, головний спеціаліст відділу освіти  Николайчук І. Т., відзначив високий рівень проведених заходів цивільного захисту в школі, сумлінне ставлення керівництва школи, педагогічних працівників та технічного і обслуговуючого персоналу навчального закладу до підготовки та проведення семінару.  Методист  районного  інформаційного центру Ціхоцький Л.Л. зауважив, що під час проведення таких заходів персонал школи й учні навчаються  грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя, вміють правильно користуватися та виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання, надавати першу медичну допомогу тощо.
Відділ освіти Буської РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ