четвер, 18 травня 2017 р.

Керівники і працівники Буської райради та РДА
Сьогодні мешканці Буського району з усією Україною святкують День вишиванки.

Святкова хода у вишиванках
    Свято проводять щороку у третій четвер травня. Важливо, аби День вишиванки завжди відбувався у робочий день, адже у цьому суть акції – свято не заради свята чи параду, а захід, який доводить, що вишиванка – абсолютно органічна частина життя українців і у вишиванці вони ходять на роботу, пару чи навчання. Уже традиційно надбужанці на День вишиванки вдягнули вишиті сорочки цілими сім’ями. На вулицях міста та сіл району можна побачити десятки людей у вишиванках із усмішками на обличчях.
   В обідню пору центральними вулицями лелечого міста під акомпонемент районного духовного оркестру відбулася урочиста хода у вишиванках. До Свята Вишиванки долучились районні керівники: голова Буської районної ради Богдан Глова, перший заступник голови Буської РДА Олег Ільків, міський голова Буська Ростислав Сліпець, керівник апарату Буської РДА Євген Кичурчак, а також працівники відділу культури, освіти та небайдужі громадяни. Більшість працівників державних установ також прийшли на роботу у вишиваних сорочках.
Є.Кичурчак, О. Ільків, Р.Сліпець, Б.Глова
    Розмаїттям візерунків і кольорів тішили око перехожих. Орнаменти на вишиванках подивували широким розмаїттям як традиційних робіт так і їх сучасних інтерпретацій. Надбужанці у вишиванках мали вишуканий та елегантний вигляд і всі були одностайні в тому, що вишиванка – це така річ, яка об'єднує весь український народ, та водночас вирізняє нас в усьому світі. 
Працівники Красненської с/р долучились до свята 
  Нагадаємо, у перший рік свята у 2007 році вишиванки одягнули кілька студентів Чернівецького університету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатись українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.
Роман МАТВІЮК, фото автора

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ