середу, 31 травня 2017 р.

У Музеї  народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького (Шевче́нківський гай) 27-28 травня відбувся XIV всеукраїнський театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю», і добра фея (ведуча свята) з чарівниками(організатори) наклала спеціальні чари, щоб погода була якнайкращою. Цьогорічний фестиваль дозволили відкривати  аматорському юнацькому колективу с. Ракобовти «Перлинки»: Кіра Олег, Царук Ірина, Петришин Христина, Приставська Юлія, Камінська Марія, Петришин Назар, Мороз Софія, Кочмар Захар, Босак Діана, Чорна Зоряна, Кондюх Святослав, Карпа Анастасія.

  Діти презентували казку-п’єсу «Над часом»(автор Анна Багряна та режисер постановник Ірина Приставська). Виступаючи на одній галявині із досвідченими театралами, з різних областей України, гордо можу заявити, що недавно утворений колектив не розгубився, і достойно показав постановку, а діти років 8-10 років наче справжні перлинки вибігли на галявину і розповіли про швидкоплинність часу. Колектив отримав Диплом за перемогу у номінації «Творчий пошук», відмітили і головного героя казки (Годинникаря) Олега Кіру за акторську майстерність.  журі фестивалю підійшли до учасників запропонували свою допомогу у подальшій нашій театральній праці. Обмінявшись візитками з акторкою Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької  Наталією Лісовою, ми дальше продовжимо плідну працю у розвиток театральної справи.
  Отже, казка, фестиваль приніс море задоволення та позитивних емоцій, різні майстер класи, розваги призи та конкурси. Кульмінацією стала розмальовка пазлів - областей та складання у суцільну карту  України. Приєднали і наш Крим, адже серцем і душею він з нами. Дякую організаторам та всім хто допомагав у створені чудового дійства. Ви справжні чарівники, бо створюєте такі гарні фестивалі. Дякую засновниці казки, пані Надії Дзвоник, яка повірила в нас і дозволила бути учасниками мега крутої казки.

   Не можу не подякувати учасникам та їхнім батькам, а також людям які виручили мене  у хвилини відчаю та безнадії. Звичайно, у кожній казці є злі сили які намагаються перешкодити чомусь хорошому, у моєму випадку ще поломка машини, яка повинна була везти діток, брак автобусів, нестача коштів та ін.. дякую водіям, які відклали свої справи і допомогли завести діток хоч на відкриття, а саме: Кочмар Петру, Григоришину Юрію та Лозі Миколі. Мені було дуже прикро, коли на завершення фестивалю не попали мої учасники, бо вони молодці, прагнуть зробити світ кращим і я керівник Народного дому с. Ракобовти пишаюся ними і бажаю успіху та подальших нагород.
Ірина ПРИСТАВСЬКА, фото автора

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ