вівторок, 30 травня 2017 р.

Чим сьогодні для мешканців села є бібліотека та чи потрібна вона взагалі? Однозначної відповіді, напевно, немає. Для кожного села – по- різному. Так от у Ракобовтах – це центр інформації, осередок духовності, культури й дозвілля. І не сумнівайтесь! У бібліотеку приходять і старі, і малі. Тому, що їм тут  цікаво. А ще тут можна зустрітися та поспілкуватися  з відомими людьми. Наприклад, з паралімпійським чемпіоном світу Антоном Дацком. 

  Така зустріч відбулася минулого тижня у світле свято Христового Вознесіння. Спочатку  ракобовтівці  поспішили до церкви на службу Божу, після обіду – до бібліотеки. Нас зустріла оновлена та причепурена, затишна сільська книгозбірня, а повний читальний зал засвідчив, що у селі люди добре знають дорогу до неї. Дійство, яке відбулося цього дня, було присвячене дням Європи в Україні та мало за мету  поінформувати мешканців села про євроінтеграційні процеси в Україні та роль у цьому публічних бібліотек, зокрема, відкриття та діяльність ПЄІ (пунктів європейської інформації) при бібліотеках. На цьому наголошували у своїх виступах завідувачка методичного відділу Буської ЦРБ Леся Вовк та заступник директора Буської ЦБС Галина Гораль. 
  «Родзинкою» заходу став Антон Дацко, відомий бущанин, багаторазовий призер і переможець паралімпійських змагань, чемпіон Європи та світу. Він розповів про свою пристрасть до спорту, здобутки та плани на майбутнє. «Для мене спорт – це можливість самореалізуватися. Якщо є мета, життя сприймається інакше, незважаючи на перешкоди. Отже, коли є проблема, її треба вирішувати, а не шукати винного і «стогнати», - це не по–європейськи. Це пережитки соціалізму», - резюмував Антон. Не оминув він в розмові і враження  від поїздок по світу – мальовничу Італію, вражаючий Лондон і дуже красиве зелене місто – сад Гонконг. То ж сельчани залишилися дуже задоволені тим, що такий іменитий земляк приїхав поспілкуватися з ними. 
  На завершення заходу найменші учасники привітали чемпіона з уродинами та побажали йому нових перемог, а сільський голова Богдан Смолінський подарував на згадку книжку про стигматика Степана Навроцького, могила якого знаходиться в Ракобовтах. Уже багато літ очолює Ракобовтівську бібліотеку Марія Смолінська. Вона є прекрасним фахівцем та має підтримку громади. Окрім того, Марія Іванівна не боїться змін та активно впроваджує в діяльність нові цікаві форми роботи. Минулого року вона стала переможцем від Буського району  в обласному конкурсі на технічне оснащення бібліотек, який проводив департамент культури, національностей та релігій ЛОДА. Технічне обладнання, яке отримала в подарунок, дасть змогу їй вдосконалюватися та надавати мешканцям якісні сучасні бібліотечні послуги з використанням Інтернету. То ж хочеться побажати пані Марії також нових перемог та творчих звершень!
Леся Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ