пʼятницю, 19 травня 2017 р.

  До свята всеохоплюючої радості - Дня матері у Купченському Народному домі відбулося чудове дійство «Мамо рідна, хай святиться твоє ім’я!» Дзвінкоголоссям, багатством поетичного слова, щирістю душі поділилися аматори сільської сцени із багаточисельною публікою. Неможливо словами передати всю палітру, багатство українських пісень у виконанні жіночого, чоловічого та дівочого ансамблів.

   Неперевершено прозвучала пісня «Моя ти, земле»(солістка Наталія Шишка), що виконав хор, хвилюючо-трепетно «Ой, чого ж ти, мамо, посивіла рано!» (дует М. Стадник та П. Броговського), щиро по-материнськи «Синові в дорогу» (тріо Н.Шишки, Н.Туркевич, І.Павлик)
  А найменші учасники – дітки, наче, сонячні промінчики, освітили та зігріли  серця матусь,  бабусь, наповнили радістю та щастям  Адже, мама для кожної дитини – це той дужий птах, що розкрив їй  крила,  дав дорогу в життя.  Серед найяскравіших оберегів є батьківський дім і вишитий рушник, що додають нам сили жити, переборювати труднощі, не втрачати віру в добро. Тому й пісню «Рідна мати моя» за ініціативою отця Богдана Юрківа, який був присутній на святі, вся купчанська громада виконала стоячи.
  Дякуючи вмілим та професійним організаторам – директору НД  Мочульській О. Я. та музичному керівникові Шишці Н. Г., це родинне свято гідно вшанувало наших матусь, бабусь та неньку –Україну.  Хай Пречиста Діва Марія завжди допомагає  Вам , наші самодіяльні таланти!
  Прикро, що такі чудові дійства традиційно ігнорують сільський голова Смолінський Б. Я. та бібліотекар с. Купче Захаревич С. І., люди, посадові обов'язки яких зобов'язують розвивати культурне життя села.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ