вівторок, 9 травня 2017 р.

Вчора, біля Вічного вогню та братської могили на старому кладовищі міста Буська за участю керівників органів влади, духовенства, ветеранів, молоді, громадськості, відбулась районна акція  «Пам’ятаємо. Перемагаємо! 1939-1945».

   Ведучі заходу розповіли про трагічні події Другої світової війни, яка забрала життя сотнів мільйонів людей, спричинила масові руйнування та понівечила людські долі. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять усіх, хто загинув у роки ІІ світової війни
   Віче розпочалося з виконання усіма присутніми Державного Гімну України та продовжилося розповіддю-нагадуванням ведучих про трагічні події ІІ світової війни, яка забрала життя десятків мільйонів українців та громадян інших країн, спричинила масові руйнування, понівечила людські долі. Корзину квітів від органів влади та присутніх до Вічного вогню та братської могили воїнів поклали голова РДА Петро Мороз, голова райради Богдан Глова, міський голова Ростислав Сліпець, секретар міськради Людмила Рудіон. 
   Панахиду за жертвами війни відслужили настоятелі місцевих храмів УПЦ КП і УГКЦ о.Петро Салабай і о.Андрій Баглай. Духовні отці разом з усіма учасниками віча спільною молитвою вшанували пам'ять полеглих, окропили святою водою могили похованих воїнів. На завершення заходу кожен охочий мав нагоду поспілкуватися з ветеранами, яких, на жаль, щороку стає все менше, зробити на пам'ять спільне фото. З нагоди Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у ці дні привітання отримають і інші ветерани, які за станом здоров’я не змогли відвідати центральний захід у райцентрі. До них завітають школярі, соціальні працівники, представники органів влади, меценати з привітаннями та подарунками.
  Нагадаємо, що в Буському районі проживає на сьогодні вісім ветеранів - безпосередніх учасників бойових дій у роки Другої світової війни: Борщ Микола Олексійович (с.Ожидів), Предко Федір Тимофійович (смт. Олесько), Арабський Ярослав Олексійович (с.Ожидів), Яськів Теофіль Ількович (с.Новий Милятин), Давидовський Степан Іванович (м.Буськ), Олійник Болеслав Костянтинович (с.Новосілки), Лишак Михайло Степанович (м.Буськ), Маліновський Мирон Юрійович (м.Буськ). 
Фото: Мирослав ТИМЧИШИН

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ