четвер, 1 червня 2017 р.

Містичне Пліснесько на терені Підгірців оповите таємницями та легендами манить шукачів пригод. Саме тому ми й обрали це місце для щорічного Свята Весни. Мальовничі пейзажі в поєднанні з чудовою погодою та веселою компанією створили незабутню атмосферу справжнього свята єднання з природою. 

    «Мисливці за привидами» - таку назву мало міжстаничне СВ. В першу ніч до нас завітали два добрих привиди, які й розбудили всіх учасників, зробивши алярм. Кульмінацією його було запускання ліхтариків, які додали сяйва зоряному небу. А наступної ночі ми мали справжню дискотеку завдяки старанням друга Василя. Мирне потріскування ватри супроводжувалося танцювальними ритмами. Веселі інтелектуальні, музичні та спортивні змаги, гутірки, лисячий біг, приготування їжі на вогнищі не залишили жодного учасника свята байдужим. Кожен проявив себе якнайповніше. Кращі серед кращих отримали грамоти (кожен гурток повернувся додому не з порожніми руками). Щоправда, дехто проявив себе більш активно. Хочу зауважити, що за чисельністю нас було не багато, а от за емоційним рівнем – безліч. 
 Не побоялися мандрувати у таку мінливу весняну погоду юні пластуни з Полтви, Задвір’я, Заводського, Красного та Олеська. Проводом та інструкторами СВ були: Людмила Гураш (комендант), Володимир Карвацький (бунчужний), Тетяна Фургала (пластунка –юначка вперше пробувала свої сили у якості писаря), Наталія Сапріянчук (інтендант), Олена Баран (медик), Богдан Тупиця (виховник), Ігор Позняк (інструктор), Ірина Максимів (виховник), Василь Джас (інструктор), Віра Крегул (інструктор), Руслан Романюк (інструктор). Пластуни із Заболотців разом з виховником Марією Процай чудово забавлялися спільно з нами. Протягом СВ ми відвідали богослужіння у Благовіщенському монастирі василіан, побували на терені Підгорецького замку. Приємну згадку про цьогорічне Свято Весни матимуть також ще й юні пластуни, яких іменували пластунами-прихильниками під час врочистого церемоніалу закриття. Їх було четверо: Сергій Мацько, Микола Березяк, Софія Пасочник, Вікторія Стефанчук. А ще до нас завітали представники Національного природного парку «Північне Поділля» та військової частини міста Броди разом з пластунами з Гаїв Станиці Броди. Військовослужбовці розповіли про зброю та дали можливість розібрати та зібрати її, також провели навчання з першої медичної допомоги. Гості з «Північного Поділля» ознайомили нас з історичним минулим давнього Пліснеська та провели невелику екскурсію теренами Підгорецького замку.
   До речі, ми не лише весело провели час протягом СВ, а й зробили добру справу – передали маскувальну сітку військовослужбовцям із Золочева.
   Завдяки сприянню керівника відділу освіти Буської РДА Богдана Глуховецького ми мали змогу комфортно дістатися до і з місця призначення шкільними автобусами.  
   Сподіваємося, що наступна мандрівка буде не менш захоплююча та вдала.
Наталія САПРІЯНЧУК

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ