вівторок, 13 червня 2017 р.

До прикладу, двері для місцевої лікарні минулого року поставляла дружина депутата Буської райради від «Самопомочі» Ігоря Майби – Юлія Майба. Про це з’ясували «Наші гроші.Львів», проаналізувавши всі закупівлі розпорядників бюджетних коштів у Львівській області протягом серпня 2016 – квітня 2017 року, майже 30% коштів були витрачені за процедурою звітування. Тобто без жодної конкуренції. Їхнє дослідження також показало, що саме в такий спосіб бюджетні організації закуповують товари та послуги у невипадкових фірм. Найчастіше – колишніх чи чинних депутатів, їхніх родичів  чи бізнес-партнерів.

   Згідно з даними Prozorro, протягом серпня 2016 – квітня 2017, бюджетники Львівської області витратили на товари, роботи та послуги 2,38 млрд грн. З них 674,91 млн грн освоєні за процедурою звітування про укладений договір.
ТОП-5 районів за величиною частки витрачених через звітування коштів у структурі загальних закупівельних витрат виглядає наступним чином:
Пустомитівський район 109,70 з 229,77 млн грн (47,7%)
Старосамбірський район 20,14 з 48,38 млн грн (41,6%)
Мостиський район 18,40 з 44,67 млн грн (41,2%)
Кам’янка-Бузький 24,63 з 64,45 млн грн (38,2%)
Буський район 10,87 з 30,84 млн грн (35,3%)
   Серед основних підрядників, з якими бюджетні замовники укладають угоди без проведення аукціонів, часто зустрічаються підприємства, контрольовані чинними депутатами різних рівнів, їх родичами та бізнес-партнерами.
   Головними отримувачами бюджетних коштів у Буському та Кам’янка-Бузькому районі також виступають чинні депутати або політично активні бізнесмени – кандидати в депутати.
   У Буському районі за аналізований період витратили загалом 30,84 млн грн, з яких 10,87 млн грн розійшлись за «звітами». Наприклад, виконком Буської міськради не застосовував жодної іншої процедури проведення торгів, а освоїв – 4,56 млн грн.
   У переліку фірм, що увійшли в топ-10 підрядників за процедурою звітування, дочірні фірми ПП «Базис» – «Базис Сервіс» та «Базис плюс». Керівником обох «дочок» є Василь Стаднюк, колишній заступник голови Кам’янка-Бузької РДА, висуванець від «КУН» до Кам’янка-Бузької райради на місцевих виборах 2015 року.
    Фірма «Базис Сервіс» протягом 2016-квітня 2017 отримала держпідрядів на загальну суму 1,05 млн грн, а «Базис Сервіс» за цей же період – 3,13 млн грн.
Власником ТОВ «Монтажелектросервіс», що входить в топ найбільш частих підрядників ПрАТ «Львівобленерго», є Олег Козак, прописаний у селі Конопниця Пустомитівського району. Тут же зареєстрована і фірма. Підписантами також виступають Мар’ян Горбань та Микола Савчин.
  Трійка Горбань-Савчин-Козак є давніми бізнес-партнерами. Їм також підконтрольне ПП «Львівелектросервіс» – ще один улюбленець «Львівобленерго» (записане на Горбаня та Савчина, Козак числиться підписантом).
   «Монтажелектросервіс» отримало підряд від виконкому Буської міськради лише одного разу – щодо будівництва електропостачання кварталу індивідуальної житлової забудови мікрорайону “Південний” у Буську. Очікувана вартість закупівлі становила 1 484 тис. грн, тобто, для проведення аукціону не вистачило 16 тис. грн. Договір підписали на суму, що повністю співпала з очікуваною.
  А як уже повідомляли, двері для місцевої лікарні минулого року поставляла дружина депутата Буської райради від «Самопомочі» Ігоря Майби – Юлія Майба.
За матеріалами сайту "Наші гроші.Львів"

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ