суботу, 17 червня 2017 р.

15 червня в Буській центральній районній бібліотеці пройшов семінар для бібліотечних працівників району на тему «Бібліотека  і правова освіта: час нових підходів». З питанням  «Виховання правосвідомого громадянина: бібліотечна складова» виступила директор Буської ЦБС Оксана Стецик, яка наголосила на важливості правової освіти користувачів. 

   У Буській ЦРБ функціонує правовий куток, де можна кожному ознайомитись з різноманітними матеріалами з правничих питань. Показником  здоров`я суспільства, його цивілізованості у сьогоднішньому світі є права людини, в тому числі – дитини. Важливу місію - оволодіння школярами правових знань - виконують сьогодні бібліотеки. Досвідом роботи з правового виховання читачів - дітей поділилась заступник директора Буської ЦБС по роботі з дітьми Галина Гораль. Правові години, уроки милосердя, школа етикету, бесіди-застереження («Стережися «Синього кита», «Підліткове насильство та його наслідки»), інтегрований урок «Подорож у країну Правил дорожнього руху» - далеко не весь перелік проведених бібліотечних заходів, які сприяють підвищенню правових знань школярів. 
  Завідуюча відділу обслуговування Буської ЦРБ Людмила Михалюк ознайомила присутніх з роботою правового майданчика та наголосила на плідній співпраці бібліотеки із Центром правових та політичних досліджень «СІМ», а також із Буським місцевим центром  з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У роботі заходу взяв участь начальник відділу по роботі з суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Іван Закала. Він розповів про роботу центру – його функції та завдання, а також відповів на запитання учасників семінару. Бібліотекарі одержали методичні рекомендації   по протидії насильству та щодо забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами. Ці матеріали матимуть практичне застосування серед читачів бібліотек, допоможуть уникнути різноманітних правових колізій. На закінчення було проведено круглий стіл, на якому обговорювались різноманітні  аспекти правової роботи у бібліотеці.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ