середу, 21 червня 2017 р.

У Куткорі, на батьківщині відомої художниці–графіка Софії Караффи – Корбут, тривають роботи з облаштування музею творчості мисткині. В приміщенні сільської книгозбірні, де він розташовуватиметься, зроблено ремонт, придбано експозиційні вітрини. Частково вони уже наповнені експонатами – оригінальними малюнками художниці, репродукціями її ілюстрацій, книгами та авторською керамікою.

Нещодавно тут з візитом побували львівські музейники – заступник директора з музейного розвитку Львівського музею історії релігії Зоряна Білик та художник – оформлювач Олена Євтушенко, а також розпорядник творчої спадщини Караффи – Корбут Василь Валько. Вони дали професійні поради щодо еспозиційного плану майбутнього музею, а Василь Валько привіз чергові дарунки – портрет Софії Караффи – Корбут та деякі її твори. Пані Зоряна, яка у Куткорі вперше, висловила своє захоплення побаченим та запевнила, що тут вже є добра база для створення музею. 
    «Це велика перспектива для села – мати таку культурну оазу, яку залишила нам ця велика художниця», - сказала вона. 
  Окрім львівських гостей, в конструктивній розмові про подальше функціонування музею взяли участь і працівники відділу культури Буської РДА – директор Буської ЦБС Оксана Стецик, завідувачка методичного відділу Буської ЦРБ Леся Вовк, методист Буського РНД Любов Огороднік, директор НД с.Куткір Марія Майба та бібліотекар сільської бібліотеки Наталія Худзяк. По завершенні розмови усі відвідали могилу Софії Караффи – Корбут та вклонилися світлій пам’яті видатної українки.
Леся Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ