середу, 28 червня 2017 р.

Двадцять перший день народження Основного Закону України – Конституції – відзначатимуть бущани разом з усією Україною завтра, 28 червня. 

А вже сьогодні, напередодні цієї знаменної дати, 27 червня, у районному Народному домі відбулася урочиста академія і святковий концерт за участю керівництва органів влади району, депутатів усіх рівнів, широких кіл громадськості, молодого покоління бущан, ЗМІ.
До присутніх з словами-вітаннями звернулися Народний депутат України Михайло Бондар та голова районної державної адміністрації Петро Мороз.
 З доповіддю перед учасниками академії виступив історик за фахом, голова районної ради Богдан Глова, який зупинився на найбільш важливих розділах Основного Закону, нагадав про те, що однією з перших європейських конституцій нового часу була конституція гетьмана Війська Запорозького Пилипа Орлика, прийнята 1710 року на зборах козацтва біля містечка Тягина. Посадовець зазначив, що сучасна українська Конституція є однією з найкращих в світі з точки зору виписаних в ній прав та свобод громадян. Тому важливо, аби статті Основного Закону виконувалися. Також він висловив переконання, що у найближчий час буде відновлено територіальну цілісність України: окупований Крим та окремі частини Донецької та Луганської областей повернуться під контроль держави.

  Квіти від учасників святкувань лягли цього дня до підніжжя пам’ятника Незалежності, що височить у Буську. Цю почесну місію виконали молоді люди, які сьогодні отримали паспорти громадян України.
  Надалі учасники заходу переглянули змістовну концертну програму, підготовлену відділом культури та туризму РДА. Участь у ній взяли кращі танцювальні та вокальні колективи, окремі виконавці.
   Ведучими заходу були Євген Ярема та Любов Огороднік.
  Окрім райцентру, святкування Дня Конституції України у ці дні відбудеться в усіх населених пунктах району, відповідно до планів органів місцевого самоврядування.
Інформує Буська РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ