четвер, 8 червня 2017 р.

На ці та інші питання сьогодні намагались почути відповіді депутати та журналісти від головного лікаря Буської ЦРЛ. Однак, якщо одні депутати мали слово для своїх запитань, то для інших депутатів та журналіста нашого видання, цього слова не надали. Та все за порядком...

   Сьогодні, за участю керівництва Буської райради, райдержадміністрації, керівників установ та організацій району, голів місцевих рад, ЗМІ відбулася XVII сесія Буської районної ради сьомого скликання.  
   Як й годиться, сесія розпочалась з традиційної розминки, на якій голова Буської райради Богдан Глова зачитав депутатам відповіді на звернення, які надійшли у райраду від вищих органів державної влади, це зокрема відповіді: про скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення; правомірності встановлення плати за транспортування газу споживачам; про недопущення пересування вантажів на тимчасово неконтрольовані частини територій Донецької та Луганської областей; роз’яснення щодо суб’єктів декларування. 
  Також під час «розминки» слово було надане головному лікарю Буської ЦРЛ, аби той прокоментував питання проведення державних закупівель для потреб медичного закладу та щодо роботи пологового відділення. Саме на цих двох питаннях було зроблено акцент журналістами програми «Лікарські таємниці» телеканалу ЗІК, які нещодавно побували у медичному закладі та стверджують, що тут мають місце певні порушення: є скарги пацієнтів на неякісну роботу окремих лікарів, а створені умови для перебування та лікування хворих не завжди відповідають вимогам. Це й не дивно, мешканці Бущини скаржаться вже давно на зловживання службовим становищем очільниками районної лікарні.
   Тому до головного лікаря району у депутатів, як і у журналіста нашого видання, назбиралось чимало запитань, на які хотіли почути відповіді. Однак виступ головного лікаря деякі депутати від Блоку Петра Порошенка перетворили на фарс. Вони почали викрикували із залу не затягувати «розминку», а продовжувати сесію, бо їм доведеться тоді у залі сидіти до пізнього вечора. Так, так, ви правильно прочитали: депутати, які збираються на сесії раз на три місяці – ліньки (!) приділити один день свого депутатства, аби дізнатись чому у районі така недолуга медицина. Чи може вони стали «покровителями» головного лікаря, до якого серед депутатського корпусу ще було питань чимало? Дивно й те, що наш журналіст теж намагався задати нагальні питання головному лікарю, однак через так зване «затягування» виступу головного лікаря, деякі депутати вищезгаданих політичних сил демонстративно покинули залу, тому при процедурному голосуванні надати слову журналісту, просто забракло голосів. Все просто. Що тут сказати? Ганьба! Для чого йти у депутати, щоб лише бути ним на папері та вирішувати свої лише бізнесові справи? Виходить, що так, адже серед депутатів району чимало бізнесменів, які прийшли до ради не вирішувати проблеми громади, а лише свій збагачувати достаток.  Шановні депутати, тут хочу лише побажати, щоб з Вашими рідними не трапилась якась біда, якщо вони по різних причинах колись можуть потрапити на лікування до районної лікарні, де можна відчути весь спектр «сервісу» надання «якісних» послуг. Хоча, при грошах, такі люди лікуються у приватних лікарнях, що їм біди простих людей.
   У зв’язку з чисельними запитаннями, які виникли за результатами виступу до головного лікаря, та за браком часу, голова районної ради Богдан Глова запропонував включити у порядок денний наступної сесії питання звіту головного лікаря Буської ЦРЛ Євгенія Романюка, під час якого депутати та журналісти матимуть змогу задати посадовцю свої питання, отримати на них вичерпні відповіді. 
   Ми звичайно чекаємо звіту головного лікаря, бо маємо чимало питань від наших читачів щодо роботи Буської ЦРЛ. Однак досі не можемо збагнути одного: для чого було надавати слово головному лікарю району, якщо навіть журналіст нашого видання не зміг йому поставити запитання, бо, мовляв, бракує часу...
  Дивно, чому ще напередодні сесії не було поставлено до відома, щоб головний лікар прозвітував ще на сьогоднішній сесії, а не чекати ще два-три місяці його «звітування». Проблеми надавання неякісних медичних послуг у Буському районі вже давно на слуху, тому можна було б передбачити, що виступ у депутатській залі головного лікаря, викличе ще чимало запитань від депутатів та громадськості.
   І хоча головний лікар Євген Романюк у своєму виступі намагався доказати, що журналісти тільки показали погане, а хороше ніколи не показують, виявилось мильною бульбашкою. Бо вкотре, голова РДА Петро Мороз заявив до головного лікаря, що саме керівництво медичних закладів, лікарі, медсестри мають змінити своє ставлення до пацієнтів, проаналізувати свої підходи до роботи, аби в майбутньому уникати скарг громадян на неякісне надання медичних послуг.
Роман МАТВІЮК, фото автора

3 коментарі:

  1. Було б непогано на майбутнє вказувати Прізвище таких "недолугих" обранців, у яких понос на сесії зявляється, щоб наступного разу урочисто під час сесії їм вручити таблетки від проносу.... Сподіваюсь на цей звіт попасти і зрештою влаштувати дебати очільнику Буської ЦРЛ, оскільки усі тендери проходять дуже хитро і не конкурентно... Сподіваюсь Бущина Портал (Роман Матвиюк) проанонсують наступну сесію і відповідно звіт госПІДАРА

    ВідповістиВидалити
  2. В питанні різне після розгляду питань порядку денного баталії продовжились, зокрема і по медицині. Виступив і голова постійної депутатської комісії з питань медицини Максим Коропецький. Проте регламент такий, що всі питання порядку денного повинні пройти розгляд в профільних комісіях і аж тоді попадають на сесію. Оскільки комісії формують пропозиції до рішення. Тому звіт буде в липні (початок серпня). Усі до цього підготуються. Нажаль Розминка визначена півгодиною часу згідно Регламенту, а розгляд питання, який є у порядку денномо в часі не обмежений і усі зможуть задати питання. Може до часу звіту будуть відповідні висновки.

    ВідповістиВидалити
  3. Після розминки йшло бюджетне питання де серед інших був цікавий пунктик – співфінансування об’єктів ДФРР по Красненській лікарні та Буській другій школі. Загальний кошторис цих об’єктів більше 8 млн. грн.. ДФРР дає 90%. Цього тижня мало бути підтверджено співфінансування з місцевого бюджету. І якби в райраді забракло голосів, то вже з понеділка ті об’єкти втонули б. А оскільки час розминки вичерпався і депутати почали виходити, то через ср..ного Романюка ми б позбулися мільйонних об’єктів. І правильно що питання розминки перенесли в різне і ще хватило голосів щоб спасти об’єкти ДФРР. А хто дочекався різного, той виступив. Всі бажаючі виступили. І ще ! Було питання реформування освіти – затвердження опорних шкіл, на які дають по 800 тис. грн. На Буську №1 вже дали, а Красненська пролетіла б, якби не проголосували. Глуховецький про це чітко сказав. Але кого то гребло. Хто про то напише ? Всіх цікавив один Романюк, тобто хто більше дасть йому звіздюлей. А те що тонуть районні об’єкти мало хто знав. Тому Бодьо ! Пошли всіх на… Об’єкти спасли, а Романюк получе на горіхи наступної сесії, хоча хто дочекався різного, отримав задоволення. Слава Україні !

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ