четвер, 22 червня 2017 р.

Сьогодні в Україні День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни 1939-1945 років. Вранці 22 червня 1941 року війська Німеччини вторглися на територію колишнього СРСР. Цей день вважається початком війни на території країни. Загальні демографічні втрати в результаті війни— 26,6 млн. осіб, з них втрати України складають 10 млн. людей.

 Час не владний над подіями такого масштабу, як Друга світова війна. Пам'ять про героїзм і мужність, віру і благородство людського духу, прагнення вижити і перемогти, що проявилися у воєнні роки, є і має залишитися невід’ємною частиною національної самосвідомості. Іcторію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. 
 З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні у Буській ЦРБ ім.І.Котляревського експонується книжкова виставка – пам'ять «У полум’ї війни». Її наповнюють художні та документальні твори, історичні нариси, спогади, які відтворюють трагічні сторінки воєнних лихоліть. Зокрема, дуже цікавою є грунтовна історична праця у двох книгах «Україна у Другій світовій війні: погляд з ХХІ ст.». У ній подається сучасне бачення мобілізаційних і режимних заходів радянського керівництва, стратегічних і фронтових операцій на території України, політики німецької окупаційної влади, повсякденного життя цивільного населення в умовах нацистського режиму та ще багато сторінок із життя цього драматичного періоду. Для усіх, хто виявляє інтерес до подій Великої Вітчизняної війни, корисною буде книга «Україна в полум’ї війни 1941 – 1945». В ній розкриваються діяльність руху Опору, тактика козачих та кавалерійських формувань, що визволяли українську землю від ненависного ворога, особливості політико – виховної роботи серед військовослужбовців у фронтових умовах, масовий героїзм, мужність, самовідданість бійців і командирів, які вистояли і перемогли у жорстокому двобої з фашизмом.
Запрошуємо усіх охочих до перегляду виставки.
 Леся Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ