неділю, 2 липня 2017 р.

Іванка Мигаль – володарка провідного мецо-сопрано американської опери. Народилась вона 6 липня 1937 року у м. Львові, дитячі роки пройшли у Буську. А померла вона на чужині у 1983 році, віддавши свій неповторний голос нащадкам Нової Англії.

   В Україні мало хто про неї знав. Адже становлення співачки, розквіт її творчості відбувалися у пору «холодної війни», коли рідним у колишньому Союзі доводилося бути байдужими до слави заморської примадонни.
   І лише у 1977 році ім'я цієї чарівної жінки і непересічної талановитої мисткині, ввійшло у нашу свідомість, ввійшло аби закарбуватись у ній світлою і чистою пам'яттю, спалахнути відчуттям гордості та шани.
  Іванка жила мрією про те, як колись верне до отчого краю, хай гостею і ненадовго, аби піснею своєю виявити тугу за Батьківщиною, і не спопелілу любов великого серця до рідного народу.
   Чужина не була для неї злою мачухою. Але рідною і єдиною залишалась все ж Україна,а уособлювала для неї цю землю - земля Бузецька. Вроджений талант і жертовна праця не дали Іванці загубитись серед сотень тисяч українських емігрантів у Канаді.
   Та життя співачки обірвалось так жорстоко скоро... І так багато не встигла у цьому світі Іванка Мигаль. Не побачила вона омріяного краю, не знеслась високо до рідного неба її пісня, дарована ним. Не пролунали Іванчині кроки у, наповнених дитячим гомоном, коридорах Буської СШ №2.
   6 липня Надбужжя вшанує 80-ий день уродин славетної "примадонни". У Буській бібліотеці для дорослих ім. І. Котляревського відбудеться творчий вечір. Початок о 11.00 год.

Відділ культури та туризму Буської РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ