субота, 15 липня 2017 р.

Літньо-осінній період час проведення урочистостей, зокрема, весіль, а це  пов`язують з  зростанням  харчових отруєнь, кількість яких щорічно зростає.  За даними медиків у 2016 році близько 30% від усіх спалахів  припало на святкування саме сімейних урочистостей, які проводились в закладах ресторанного господарства. Актуальними будуть нагадування про головні аспекти їх профілактики.

   Нагадаємо, що харчове отруєння мікробної природи — це розлад травлення, який, як правило, викликаний споживанням недоброякісних продуктів, забруднених великою кількістю бактерій. Сюди входить чимала група захворювань (шигельоз, сальмонельоз, ієрсиніоз), причиною яких є бактерії і віруси. Крім того, є ще харчові токсикоінфекції - коли в продуктах або стравах накопичуються токсини різних мікроорганізмів. Людина може захворіти незалежно від віку і статі (нерідко страждають саме діти).
   Необхідно зауважити, що забруднені мікробами продукти в більшості випадків мають вигляд свіжих, доброякісних та привабливих.
   Основними причинами спалахів кишкових інфекцій є грубе порушення власниками чи керівниками закладів громадського харчування вимог санітарного законодавства: недотримання працівниками правил особистої гігієни, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах та з порушенням правил товарного сусідства, без дотримання належного температурного режиму, порушення термінів та порядку проходження працівниками кухонь періодичних медичних оглядів, закупка продовольчої сировини без документів, що підтверджують їх безпечність.
  Найнебезпечнішими для виникнення інфекції є багатокомпонентні страви та салати (в першу чергу заправлені майонезом і сметаною), кондитерські вироби з кремом, вироби з рубленого м'яса (котлети, рулети, паштети), холодець, заливне та ін. Ризикованим є також приготування страв із запасом – під впливом тепла у них швидко накопичуються у великих кількостях збудники інфекційних захворювань та продуктів їхньої життєдіяльності.
  Під час вибору закладу громадського харчування для проведення урочистості звертайте увагу на чистоту не тільки бенкетної зали, а й стан санвузлів, кухні, вигляд офіціантів, посуду тощо. Попросіть у адміністратора закладу підтвердження того, що всі працівники вчасно пройшли гігієнічне навчання та медичний огляд, що продукти закуповуються із документами, поцікавтесь у засобах масової інформації, на Інтернет-ресурсах відгуками про заклад, який ви обрали. Обов`язково поцікавтесь  у власника закладу, чи  заключна  угода на проведення відомчого лабораторного контролю якості  продукції громадського харчування, води, напівфабрикатів   за мікробіологічними показниками?
   При складанні меню на святкування намагайтесь не включати до нього багатокомпонентні страви та салати або ж проконтролюйте їх приготування.
Буське районне лабораторне відділення
Бродівського МРВ ДУ «ЛОЛЦ МОЗ У»

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

© 2017. На платформі Blogger.

ФІРМА ТзОВ “АРІЄС-УКРАЇНА” - ВИРОБНИК ПОДРІБНЕНОЇ ТЕХНІКИ ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ

ВСЕ ДЛЯ МАНІКЮРУ

ВСЕ ДЛЯ МАНІКЮРУ

РОБОТА

ПП «ТАЙФУН-ПЛЮС» — один з найбільших виробників пиляного шпону (ламелі), паливних гранул та брикетів в Україні у зв’язку із розвитком виробництва оголошує про відкриття вакансій:

Бухгалтер з основних засобів

ВИМОГИ:

Вища освіта (облік та аудит, економічна)

Досвід роботи бухгалтером від 1 року (бажано на ділянці основних засобів)

Володіння ПК, MS Office, 1С

Володіння базовими концепціями бухгалтерського та управлінського обліку

Знання нормативної бази по основних засобах

Начальник зміни

ВИМОГИ:

Неповна вища або повна вища освіта

Бажаний досвід роботи у деревообробці від 1 року

Організаторські та аналітичні здібності

Бажаний досвід роботи на керівній посаді

Володіння ПК, MS Office

Відповідальність в роботі

Водій електронавантажувач

ВИМОГИ:

Водійські права та досвід водіння від 1 року

Безумовною перевагою буде наявне посвідчення на право водіння навантажувача або досвід водіння навантажувача

Відповідальність в роботі

Обліковець на виробництво

ВИМОГИ:

Бажано профільна освіта економічного спрямування

Вміння працювати з цифрами

Уважність та відповідальність в роботі

Інженер КВПіА

ВИМОГИ:

Повна вища технічна освіта відповідного напрямку

Досвід роботи на аналогічній посаді від 1 року

Володіння ПК, MS Office, програмування контролерів

Знання контролерів, схем управління, засобів вимірювання, засобів автоматизації.

Електрик

ВИМОГИ:

Профільна освіта (електрик)

Знання та досвід у галузі електрики

Досвід роботи з електричним устаткуванням

Бажано посвідчення про присвоєння групи з електробезпеки

Відповідальність в роботі

Слюсар-ремонтник

ВИМОГИ:

Профільна освіта (механізація, слюсар-ремонтник);

Досвід роботи з механічним та електричним устаткуванням;

Бажано вміння виконання зварювальних робіт

Оператор устаткування з перероблення деревини

(лісопильний цех)

ВИМОГИ:

Професійно-технічна, або неповна вища освіта;

Вміння працювати з обладнанням та устаткуванням;

Відповідальність в роботі

Складальниця виробів з деревини

(цех готової продукції)

ВИМОГИ:

Спритність рук та бажання працювати

Різноробочий

ВИМОГИ:

Вміння працювати з електроінструментом;

Бажання працювати

Прибиральник

ВИМОГИ:

Старанність, прихильність до чистоти та порядку;

Бажання працювати, відповідальність.

Працюючи у нас Ви отримаєте:

ВИСОКУ та стабільну ОПЛАТУ ПРАЦІ;

Довезення до місця праці та додому;

Перспективу розвитку;

Комфортні умови роботи.

Чекаємо на Ваші резюме за адресою: село Ожидів Буського району Львівської області вулиця Шашкевича № 41

контактний тел. +38067 471 0885

e-mail: ovoina.hr@gmail.com

ВАШ КОМП'ЮТЕР

ВАШ КОМП'ЮТЕР

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ

ПАРТНЕР