середу, 19 липня 2017 р.

Аграрії Буського району розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур та озимого ріпаку. Першими розпочали жнива господарства ПП «Західний Буг» та Тзов «Апогей Агро». На сьогодні до них приєднались ще 4 господарства, а саме ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед», Ф/г «Дзвін», Ф/г «Нива золота» та Ф/г «Соколівка». Про це проінформували у Буській РДА.

  Загалом загальна площа до збирання ранніх культур в районі - близько 16,5 тис га, з них у сільськогосподарських підприємствах – 11,6 тис га.
За оперативними даними станом на 17 липня всіма с/г підприємствами зібрано 3600 тон озимого ячменю, який обмолочено на площі 577 га (69%). Середня врожайність складає 62,4 цнт/га. (по Львівській області 57% запланованої площі при середній врожайності 57,3 цнт/га).
  Розпочато збирання озимого ріпаку з площі 58 га (1%), намолочено 176 тонн, середня врожайність 30,3 цнт/га. (по Львівській області 1% запланованої площі при середній врожайності 23,5 цнт/га).
  Згідно моніторингу, сільськогосподарські виробники району забезпечені зернозбиральними комбайнами, а відтак це дозволяє провести жнива в найкоротші терміни при мінімальній втраті врожаю.
  З метою недопущення виникнення пожеж під час збирання врожаю Буська райдержадміністрація просить звернути увагу на дотримання вимог законодавства з питань пожежної безпеки та вжити невідкладних заходів щодо забезпечення належної організації сільськогосподарськими товаровиробниками робіт зі збирання, переробки та зберігання врожаю зернових культур. Також необхідно наголосити на забороні випалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях і поблизу них.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ