пʼятницю, 4 серпня 2017 р.

На вчорашній сесії Буської районної ради депутат Василь Кашуба (на фото) коментуючи питання порядку денного, що стосувалось затвердження Угоди про порядок висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування Буського району друкованим засобом масової інформації - газетою «Воля народу», порадив головному редактору газети М.Іванціву не займатись маніпуляціями і перекручуванням інформації у статтях, а піти ліпше – на пенсію.

   Народного обранця обурило одна із статей в районному часописі, а ще те, що головний редактор веде себе інколи принизливо, може й облаяти при людях, може і непристойний жест показати.
    «Не викривляйте публікацій в газеті, – йдіть на пенсію!», - вигукнув до редактора газети депутат. У свою чергу Микола Іванців намагався відповісти із залу на вигуки депутата, однак дискусію між двома зупинив голова райради.
    До речі, це не вперше кажуть, що головний редактор газети може нібито когось облаяти, такий раніше випадок дійсно відбувся у студентські роки із нашим сьогоднішнім журналістом. На той час він як студент друкувався у комунальній газеті, а згодом почав і у приватній. Але одного разу очікуючи на потяг на пероні залізничного вокзалу станції Красне (при свідках!) головний редактор облаяв його і заборонив навіть на поріг редакції ступати. А все через те, що йому не сподобалось, що студент почав друкуватись не лише у «Волі народу», але й в конкурентній газеті («Вісті краю»), із якою вони вели інформаційну «війну», бо вона була більш успішною в районі.
     Нагадаємо, Микола Іванців працює редактором у газеті з липня 1994 року. Минулого року відзначив 60-річчя. Член секретаріату Львівської обласної організації НСЖУ. З 2016 року газета «Воля народу» стала учасником пілотного етапу з роздержавлення комунальних ЗМІ. Нещодавно ми писали, що нове приватне підприємство «Медіа-центр «Над Бугом», яке видає районну газету мало намір від районного бюджету отримати 175 тис грн на фінансову підтримку та розвиток газети. Для цього навіть була розроблена цільова програма фінансової підтримки та розвитку газети «Воля народу» на 2017-2018 роки, пріоритетним завданням якого була фінансова підтримка ПП «Медіа-центр «Над Бугом», як видавця газети «Воля народу». Але на останній сесії районної ради – це питання так і не було винесене, оскільки з фінуправління райдержадміністрації підтвердили, що якби виділили кошти приватному підприємству, це б означало порушенням Закону. 
/Буський медіа портал/

2 коментарі:

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ