середу, 30 серпня 2017 р.

Як було зазначено під час наради, які відбулася сьогодні, 30 серпня, відтепер усі лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи області переводяться у склад двох акредитованих – Міжрайонної лабораторії у Пустомитах та Львівської регіональної лабораторії. Про це повідомляють на офіційному сайті Буської РДА.

    За словами голови РДА Петро Мороз, безпечність сільськогосподарської продукції, в тому числі кормів, готової харчової продукції тощо, є однією з вирішальних складових економічної та продовольчої безпеки країни, тому зміни мають на меті покращити якість та своєчасність надання послуг, а оптимізація торкнеться лише адміністративного персоналу. 
«Перш за все це можливість надавати якісні послуги, адже лабораторії входитимуть в склад обласних лабораторій, повноваження яких поширюється на територію всієї області. Відтак, вони зможуть збільшити кількість послуг», - наголосив Петро Мороз. 
     Варто зазначити, що саме сьогодні, 30 серпня, в області розпочинається атестація працівників ветлабораторій. Їх штатну кількість змінювати не будуть.
    Далі слово мав в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Буському районі Ігор Белей, який розповів про необхідність удосконалення роботи державних лабораторій ветеринарної медицини для забезпечення державного лабораторного контролю з питань безпеки сільськогосподарської продукції, в тому числі кормів, готової харчової продукції, повідомив, що вже з 15 вересня перевірки продуктів лабораторіями будуть проводитись до 30 хвилин, а вартість послуг складатиме від 20 до 50 гривень за одиницю продукту.
    Також він додав, що реорганізація лабораторії ветсанекспертизи - це і відкритість та доступність для бізнесу, адже робота організована таким чином, щоб допустити якомога менше проявів корупції з боку тих чи інших людей.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ