пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

Відомо всім, що наші громадяни бояться ходити до суду. В них присутня фобія, яка є наслідком виховання в тоталітарній системі, тобто в СРСР. В незалежній Україні ситуація мало чим змінилася бо до всього додалися корупція та тотальна недовіра до суддівської системи. Але поступово зміни все таки відбуваються і в державі проходить оновлення та реформування судової системи. Чому не з кожною справою потрібно іти в суд? Наведу трохи статистики. 

   Буським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги за січень – серпень 2017 року прийнято 3640 звернень громадян. Рішень про надання вторинної правової допомоги, тобто адвоката, прийнято 387, а це всього 10,6 відсотків від всіх звернень. Всі решту юридичні питання були вирішені юристами центру не звертаючись до суду. Про таку справу ми і хочемо розказати нашим клієнтам. До Буського місцевого центру звернулася громадянка К. по питанню неможливості прийняття спадщини. А справа в тому, що колись її батько виробляючи один з документів недогледів, чи не надав значення, що в його прізвищі змінилася одна буква. З часом він доклав зусилля і свої документи переробив, а дочці не переробляв думаючи, що вже скоро вийде заміж то й поміняє прізвище і документи. Пройшов час дочка вийшла заміж, змінила прізвище, батьки повмирали і залишилася спадщина яку потрібно було прийняти. Громадянка К. звернулася до нотаріуса про прийняття спадщини і отримала відмову в оформлені спадщини з підстав невідповідності прізвища. Для вирішення цього питання спочатку було два шляхи. Звертатися до суду про належність правовстановлюючого документу або встановлення родинних зв’язків. Але представник центру звернувся до органу , який видав документ, про виправлення помилки, або отримання вмотивованої відмови про неможливість її виправлення. РАЦ довго думав, але під доводами представника Буського місцевого центру в кінці кінців зробив виправлення в документах і наша клієнтка змогла оформити свою спадщину. 
   Центр знаходиться у м Буську по вул. Петрушевича 8. Тел:(03264) 2-11-12, в м. Броди вул. Щурата 8. Тел: (03266) 25-113, м. Кам’янка-Бузька вул. Я. Мудрого 17 б. Тел: (03254)23-069, м. Золочів вул. Валова 4. Тел: (03265) 70-091, та м. Радехів вул. Відродження 7. Тел: (03255) 41-079. Безоплатна правова допомога є доступною послугою якою можуть скористатися всі мешканці нашого краю.
Іван Скочко, директор Буського місцевого центру 
з надання безоплатної вторинної правової допомоги

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ