четвер, 12 жовтня 2017 р.

Вчора до найменших читачів Буської дитячої бібліотеки завітав Олександр Зімба – автор цікавої серії казок «Веселі пригоди Бровка та Мурчика», до якої увійшли понад двадцять книжок, а також – засновник видавництва «Вісім лапок». 

   Зустріч відбулася в актовій залі ЗОШ І-ІІІ ст. №2, де зібрались учні 2-4 класів разом із своїми керівниками. Директор дитячої бібліотеки Галина Гораль представила дітям поважного гостя і коротко розповіла про його творчість. Олександр Зімба розпочав знайомство зі школярами з короткої розповіді про себе. Письменник народився і виріс на Донеччині – у Слов’янську. У 20 років він став студентом Львівського інституту фізичної культури і відтоді проживає та працює у Львові. Двадцять три роки свого життя він професійно займався спортом і став заслуженим тренером України з важкої атлетики. Серед його вихованців – майстри спорту, чемпіони України, СРСР, Європи та світу. Зараз займається підприємницькою діяльністю і пише цікаві книжки для дітей. 
  Як розповів сам Олександр Зімба, писати казки для дітей він почав лише чотири року тому і надихнули його на це його внуки, яких у письменника аж п’ятеро: найстаршому – уже 27 років, а найменшому – всього десять місяців. Ще є внуки, яким по три, чотири та шість років. На їхні запити і орієнтується автор під час написання книжечок. Головні герої казок О.Зімби – песик Бровко і котик на ім’я Мурчик. Вони подорожують, займаються спортом, беруть участь у змаганнях, друкують книги для малят і навіть побували на Марсі. А ще, вони допомагають іншим звірям жити у згоді і позбутись усіх труднощів. Серія казок розпочинається з книжечки «Веселі пригоди Бровка та Мурчика». До неї також входить «Мишача казка», «Чемпіонські перегони», «Зуби треба доглядати!», «Спортивна лихоманка», «Хто такі термури?», «Ми друкуємо книжки», «Вовк та зайці на городі», «Лисиця – рятівниця», «Не такий вже вовк страшний», «З молока тече ріка», «Ми хитріші за лисицю», «Вітамінна історія», «Родинна казка», «Пригоди на Марсі». Головний девіз усіх книжок автора – «Дружба перемагає всі негаразди!». 
  Під час зустрічі Олександр Зімба жартував та охоче відповідав на запитання юних читачів. Також присутні прослухали пісню на слова автора «Зуби треба доглядати!» в аранжуванні та виконанні гітариста і вокаліста гурту «Забава» Сергія Габшія, а також переглянули відеоролик із записом пісень «З молока тече ріка» та «Мандри» у виконанні дитячого музичного колективу «Тріо Чемпіонів». Автором слів є О.Зімба, а композитором – Вікторія Бондаренко. Письменник також похвалився своїми досягненнями на нещодавньому Чемпіонаті світу з важкої атлетики серед ветеранів, де, не зважаючи на свій солідний вік (71 рік), він підняв штангу вагою 100 кілограмів і поновив свій рекорд, а ще – поділився враженнями від зустрічей з читачами Херсонщини. 
   Наприкінці зустрічі Олександр Зімба порадив юним школярам пильно стежити за своїм здоров’ям, займатися спортом і наполегливо вчитися, аби згодом стати успішними людьми. А ще Олександр Іванович обіцяв завітати до Буська наступного року і привезти нову книжечку з коміксами, над якою зараз працює. Письменник також подарував десять книжечок із своїми казками Буській дитячій бібліотеці.
    Також  дитячий письменник Олександр Зімба завітав в гості  до Красненської ЗОШ №1 з презентацією серії дитячих книг про котика Мурчика та песика Бровка. Пан Олександр розказав дітям історію свого життя: був спортсменом, бізнесменом, сторожем, а став дитячим письменником. Писав для своїх 5 онуків і став популярним серед дітей за свої повчальні історії. Письменник розказав дітям великий секрет, як щодня радувати своїх батьків та побажав їм щодня робити вибір, бо в дорослому житті на це дуже мало часу. Учні нашої школи поспілкувались з письменником,придбали собі книжечки та сфотографувались з автором. Бажаємо пану Олександру творчих злетів, нових ідей для історій про його чарівних персонажів.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ