суботу, 14 жовтня 2017 р.

У світле та радісне свято Покрови Пресвятої Богородиці бущани разом з усім українством відзначають 75-у річницю створення Української Повстанської Армії, День захисника України та День українського козацтва! 

     Недаремно саме на цей день випадає щороку стільки свят, адже в усі часи Свята Покрова духовно об’єднувала наш народ, була заступницею України, покровителькою козацтва, борців ОУН-УПА, а зараз оберігає сучасних героїв України, які на сході зі зброєю в руках захищають волю, територіальну цілісність та незалежність України. Серед них чимало бущан, які були у самому пеклі війни, бачили біль, горе, втрату своїх побратимів. І в час смертельної небезпеки мужньо стали на захист кожного з нас, своїх рідних та Батьківщини. 
     Сьогодні, 14 жовтня, громада Красного, керівництво РДА та районної ради, духовні отці, ветерани УПА, воїни АТО, учасники Революції Гідності, депутати усіх рівнів влади, школярі зібралися біля місця останнього спочинку Головнокомандувача УПА Василя Кука та могили повстанців, адже завдяки їм, тисячам і мільйонам синів та дочок України, була здобута Українська держава.
    Панахиду відслужили за героями, що віддали своє життя за Україну, настоятелі місцевих церков УГКЦ і УАПЦ отець Степан Жукровський та отець Юрій Толочний, з промовами звернулися до присутніх учасників віча голова районної ради Богдан Глова, Красненський селищний голова Микола Чучман, заступник голови райради, волонтер і учасник АТО Роман Фурда, діючий військовий, учасник АТО Сергій Бондаренко, Капустій Ярослава - донька закатованого нкведистами і похованого у братській могилі повстанця Андрія Дикого, голова районної організації Братства ветеранів ОУН-УПА Мар’ян Длугош.
    Квіти від учасників віча поклали до могили провідника УПА Василя Кука представники органів влади: перший заступник голови РДА Олег Ільків, голова районної ради Богдан Глова, Красненський селищний голова Микола Чучман. Разом з усіма присутніми керівники вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих героїв, що поклали впродовж віків своє життя на вівтар української свободи.
    Насамкінець відбувся виступ церковного хору, який виконав кілька патріотичних пісень.
     Після завершення заходу учасники АТО відбули в с.Острів і с.Лісок на могили учасників війни на сході, аби помолитися та покласти квіти.
Буська РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ