середу, 27 грудня 2017 р.

Мешканці села Грабово Буський районний суд призначив покарання у вигляді громадських робіт на строк 80 (вісімдесят) годин, через несплату аліментів. Сума заборгованості більше 80 тисяч гривень. Про це повідомляє нове інтернет-видання «Дзеркало району» з посиланням на вирок суду, опублікованого у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

    Згідно рішення Буського районну суду від 16 серпня 2012 року жінка зобов’яна була сплачувати аліменти на користь трьох неповнолітніх дітей в розмірі 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 19 квітня 2012 року і до досягнення дітьми повноліття.
   Водночас, в період з 19 квітня 2012 року і по теперішній час мати, сплативши кошти на утримання дітей в сумі лише 72 гривні у квітні 2013 року, в подальшому не вживала дій, що спрямовані на сплату та погашення заборгованості по аліментах, внаслідок чого станом на 01 листопада 2017 року виникла заборгованість по аліментах в розмірі 81 914,84 гривень (вісімдесят одна тисяча дев’ятсот чотирнадцять гривень вісімдесят чотири копійки).
   Як інформують у судовій справі, мати, будучи працездатною, попередженою державним виконавцем про кримінальну відповідальність за злісне ухилення від сплати аліментів, маючи прямий умисел, направлений на злісне ухилення від сплати аліментів, достовірно знаючи про покладений на неї судовим рішенням обов’язок щодо сплати аліментів, в період з 19 квітня 2012 року і по теперішній час, не вживала дій, що спрямовані на погашення заборгованості, до центру зайнятості населення для постановки на облік з метою працевлаштування не зверталася, не вчинила будь-яких дій для працевлаштування, жодної матеріальної допомоги своїм неповнолітнім дітям не надає.
   В судовому засіданні обвинувачена мати дітей свою вину у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 164 КК України визнала повністю та пояснила, що вона не вагітна, особою з інвалідністю не являється та пенсіонером не є. Суд встановив, що дійсно, жінка рішенням Буського районного суду Львівської області зобов’язана сплачувати аліменти на своїх неповнолітніх дітей. Представники ВДВС Буського району викликали її та роз’яснили про обов”язок обвинуваченої по сплаті аліментів на утримання дітей. У вчиненому обвинувачена щиро розкаюється та попросила суд її суворо не карати.
   Суд вирішив, що дії обвинуваченої жінки слід кваліфікувати за ч. 1 ст. 164 КК України, оскільки обвинувачена вчинила злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 КК України.
  При обранні покарання обвинуваченій жінці суд враховував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченої, яка раніше не судима, заміжня, за місцем проживання характеризується посередньо, щиро розкаялася у вчиненому, що є обставиною, яка пом’якшує покарання. Натомість, обставин, які б обтяжували покарання судом не встановлено. Відтак, суд вважає, що покарання обвинуваченій жінці слід обрати у виді громадських робіт в межах санкції статті, передбаченої ч. 1 ст. 164 КК України, призначивши їй покарання у вигляді громадських робіт на строк 80 (вісімдесят) годин.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ