пʼятницю, 22 грудня 2017 р.

Те, що часто відбувається на сесіях Красненської селищної ради насправді, навряд чи хтось міг назвати взірцем демократії та порядку. Гостроти з криками та взаємними образами додають депутати, які ще на початку перемоги на виборах селищного голови, були у його команді, а нині все частіше піддають його нещадній критиці. 

   На сесіях я буваю часто і доводиться бачити чимало цікавого, але те, що відбувається останній рік на сесіях Красненської селищної ради насторожує:  окремі депутати перетворюють сесії у балаган, чим демонструють свою неприязнь до голови, депутатського корпусу та громади.
   Вчора відбулась XX–та сесія Красненської селищної ради. На ній із 26 депутатів були присутні лише 21. На порядку денному більше 20 питань. Більшість із них – земельні, були прийняті швидко і без жодних гарячих дискусій.
    Гарячими темами стали питання про  внесення змін до бюджету Красненської селищної ради на 2017 рік, затвердження штатного розпису Красненської селищної ради на 2018 рік, умови оплати праці голови та секретаря Красненської селищної ради на 2018 рік та затвердження бюджету Красненської селищної ради на 2018 рік.
   Відразу при розгляді цих питань стало  зрозуміло, що майже половина депутатського корпусу зовсім не налаштована на конструктивну роботу. Коли селищний голова Микола Чучман почав пояснювати штатний розпис Красненської селищної ради на 2018 рік та умови оплати праці його та секретаря, відразу декілька депутатів почали нестерпний галас, перебиваючи один одного криками, дехто виходив із зали засідання, щоб не голосувати за те, чи інше питання, чим фактично своїми діями показав, що мститься голові ради.
   На питанні розгляду бюджету на 2018 рік щодо виділеної мізерної суми на капітальний ремонт вулиць та участь у різних програм по співфінансуванню, депутати ще більше зчинили галас, не даючи можливості на пояснення голові селищної ради. Галас у залі був нестерпний. Депутати потонули в елементарних сварках і з’ясуваннях взаємин. Прикро, що таке собі дозволяють народні обранці, які ще напередодні сесії, мали б зібратись у комісіях і обговорити всі проблемні питання.  
   Отже, за бюджет на 2018 рік проголосували 16 депутатів. Загалом загальний фонд доходів Красненської селищної ради складатиме 5 млн 500 тис грн, видатки теж у сумі 5 млн 500 тис грн. Cеред видатків: благоустрій селища – 2 млн 175 тис грн, Управління (в т.ч. зарплата, нарахування ЄСВ на з/п, канцелярські та господарські товари, інвентар, послуги зв’язку, оплата електроенергії та газу, тощо) – 1 млн 552 тис, 800 грн., допомога населення ( на поховання та лікування) – 90 тис 500 грн., спорт – 25 тис грн, поточний ремонт та грейдерування доріг – 300 тис грн, передача коштів до спеціального фонду – 1 млн 356 тисяч 700 грн.
    Щодо видатків спеціального фонду, то – 200 тис грн – на облаштування дитячих та спортивних майданчиків в смт.Красне, 586 тис 700 грн – на капітальний ремонт тротуарів, 300 тис грн - на реконструкцію вуличного освітлення, 200 тис грн – на капітальний ремонт доріг та 70 тис грн – на виготовлення ПКД (проектно-кошторисної документації).
   Будемо сподіватись, що у новому році депутати селищної ради навчаться елементарних правил культурного спілкування між собою і не допускатимуть сесії у балаган. 
 Роман МАТВІЮК
/Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ