пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

Як повідомили в прес-службі Буської районної ради, Львівська обласна рада уже розпочала приймати заявки на конкурс мікропроектів місцевого розвитку.

   Голова Буської районної ради Богдан Глова офіційно скерував звернення до галузевих керівників району взяти участь у даному конкурсі, особливо тим, кому в грудні місяці були виділені кошти по державному соцеконому за розпорядженням КМУ, оскільки дані кошти згідно перехідних положень Закону України «Про державний бюджет на 2017 рік» є перехідними на 2018 рік і можуть виступати як співфінансування мікропроектів у 2018 році. Тобто ці кошти у 2018 році можна подвоїти. Щодо цього ще 20 грудня цього року головою Буської районної ради була організована поїздка голів місцевих рад, директорів шкіл та представників галузі культури та медицини у місто Броди на кущове навчання по умовах подання мікропроектів місцевого розвитку. 
  В свою чергу на нараді з головами місцевих рад 27 грудня цього року Богдан Глова вкотре наголосив на участі у даному конкурсі представників усіх адміністративних одиниць Буського району та усіх профільних галузей. Голова райради зауважив, що заявки на участь у даному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку подаються до 2 лютого 2018 року до 17 години дня. 
  За пропозицією Богдана Глови, на Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» для Буського району встановлена так звана податкова пільга +0,5 бала до кожного мікропроекту, це щоб можна було ефективніше змагатись з багатшими районами. Максимальна сума мікропроекту так і залишилась на рівні 400 тис грн. Обласна рада дає 50%, тобто максимум 200 тис.грн. З громади та спонсорів не менше 5% від вартості проекту. Але щоб реально претендувати на перемогу потрібно не менше 6,5 – 7%. Проте цього разу внесок громади оцінюється разом із внеском спонсорів, а не розглядається окремо. Звісно є проблема збору коштів з населення, проте вихід і тут є. На ці кошти можна актувати нефінансовий внесок громади. Тобто люди зробили певні роботи, їх актується, оцінюється і ось вам внесок громади. Все можна зробити, зазначив Богдан Глова, було б бажання. Також було зауважено, що наразі рішень сесій про співфінансування не потрібно, а можна лише зазначити про планування виділення цих коштів. А коли мікропроект стане потенційним переможцем, рішення сесій додатково подаються до 11 квітня 2018 року. 
  Львівська обласна рада обіцяє оголосити переможців уже 13 квітня. Також голова райради підказав, що якщо кошти на рахунку від імені громади зібрані на декілька мікропроектів, то до банківської виписки робиться додатковий наказ щодо конкретної суми співфінансування конкретного мікропроекту і усе це подається в обласну раду до заявки, як і одне фото про стан об’єкту, який бере участь у мікропроекті. Жодних документів особисто в облраду везти не потрібно. Усе подається в електронній формі. Умови на сайті облради. 
   Перемогти можливо, потрібно лише трохи подумати та мати бажання. А хто не хоче, то потім нехай нарікає лише на себе, - додав голова райради.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ