суботу, 24 лютого 2018 р.

24 сесія Буської районної ради була досить тривалою, тому не усі депутати змогли до кінця витримати такий темп роботи. Про що йшлось на сесії , - далі у матеріалі.

  У четвер, 22 лютого під головуванням голови районної ради Богдана Глови відбулась 24 чергова сесія Буської районної ради. Слід зазначити, що цього разу явка депутатів була досить високою – 30 з 34. Очевидно дається взнаки оприлюднення відвідувань наших депутатів у ЗМІ, в тому числі, і на сайті Буського медіа-порталу.
   На початку сесії голова районної ради Богдан Глова повідомив про відповіді, які надійшли на звернення Буської районної ради до центральних органів влади. Зокрема щодо Виборчого кодексу відповів Комітет з питань правової політики та правосуддя за підписом голови Комітету Р. П. Князевича, який поінформував Буську районну раду про те, що за дорученням голови Верховної Ради України Комітет розглянув відповідне звернення Буської районної ради та інформує, що в першому читанні підтримали за основу проект Виборчого кодексу України (реєстр №3112-1 від 02 жовтня 2015 року), поданий народними депутатами України Парубієм А. В., Черненком О. М., Ємцем Л. О. Проте даний проект доручено доопрацювати з урахуванням пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні. Комітет зазначає, що таких пропозицій надійшло від сотні суб’єктів виборчого права на близько трьох тисячах аркушах. Тому коли саме цей проект надійде до другого читання ніхто не знає?
  Повідомив Богдан Глова і про відповідь Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за підписом голови Комітету А. Кожем’якіна щодо підтримки проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору» (реєстр №7343). Звернув голова райради увагу на таку фразу у відповіді Буській районній раді: «Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловило низку критичних зауважень до законопроекту та вважає, що за результатами розгляду у першому читанні його доцільно відхилити»?
  Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин за підписом  заступника голови Комітету О. Бакуменко повідомив Буську районну раду про підтримку дії мораторію на купівлю-продаж та іншим способом відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення до врегулювання на законодавчому рівні  процедури обігу земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2019 року.
   Заслухали депутати Звіт голови Буської районної державної адміністрації Петра Мороза про здійснення Буською районною державною адміністрацією делегованих повноважень та виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Буського району за 2017 рік, а також звіт начальника фінансового управління Буської РДА Михайла Постолюка про виконання районного бюджету Буського району за 2017 рік.
  Прийняли депутати ряд програм, та виділили кошти на їх фінансування, а також профінансували ряд діючих районних програм. Зокрема розпочали з затвердження «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Буського району на 2018 рік.». Основна ставка робиться на співфінансування об’єктів в Буському районі, на які виділяються кошти як з державного так і з обласного бюджету. Основні об’єкти, це ті, які фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) – на цей рік сумарно біля 12 млн. грн. (Буський медіа-портал про ці об’єкти уже розповідав). Згадується у програмі і про закладення коштів на фінансування мікропроектів, які стануть переможцями. Нагадаємо, що з Буського району зареєстровано 50 заявок для участі в конкурсі мікропроектів місцевого розвитку і це найбільша кількість за останні роки з нашого району. Всього мікропроектів з району подано на загальну суму 9 310 354 грн. По галузях:
-        Освіта 12 мікропроектів на суму 4 097 242;
-        Культура 29 мікропроектів на суму 2 347 173;
-        Медицина 5 мікропроектів на суму 1 689 536;
-        Розвиток територій 4 мікропроекти на суму 1 176 403
  Підтримали програму «Пільгове медичне забезпечення учасників  АТО та учасників Революції гідності, що отримали статус інваліда війни,  на 2018-2020 роки», на яку на цей рік виділили 140 000грн.. Тобто в цьому році кожен учасник АТО, та учасник Революції гідності, що отримав статус інваліда війни, які потребують лікування, можуть отримувати платні медичні послуги та закуповувати медикаменти на суму до 5000 грн. на одного протягом року.
   Прийняли «Програму підтримки громадян-жителів Буського району, які підуть служити на військову службу за контрактом до Збройних сил України у період з 2018 - 2019 рр», на яку цього року виділили 200000грн. Усі контрактники, які цього року заключили контракт, або з тих чи інших причин не отримали цієї суми у минулому році додатково з районного бюджету отримають по 3000 грн. одноразової виплати.
   Затвердили «Програму відновлення, збереження національної пам’яті та протокольних заходів у Буському районі на 2018-2019 роки» виділивши на неї 120 000 грн., «Програму розвитку культури Буського району на 2018-2019 рр.» виділивши 100 000 грн., «Програми технічного і фінансового забезпечення Буської районної державної лікарні ветеринарної медицини на 2018 рік» виділивши 150000грн., а також підтримали «Програму розвитку освіти Буського району на 2018-2020 роки», «Програму технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Буського району на 2018-2019  роки» та інші.
  Виділили кошти вдовам політв’язнів та репресованих, кошти постраждалим в наслідок аварії на Чорнобильській АС (54000грн. на одноразові виплати та 20000 на путівки), на оздоровлення дітей-сиріт дитячого будинку Добре серце (53000грн.), на матеріальні допомоги жителям району, які подали документи на проведення операцій, переважно онкологія та на складні операції (168 000грн. згідно списку). Передбачені кошти на пільгові перевезення, а саме перевезення залізницею 70 000грн., автотранспортом 50 000грн.
  Були підтримані і громадські організації, а саме виділені кошти на їх статутну діяльність: на легку атлетику 20 000грн., Буську районну організацію політв’язнів та репресованих 15 000грн., МГО «Пласт» 20 000 грн., Федерацію футболу Буського району 50 000грн.
   Окрім цього встановили на 2018 рік граничний розмір кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів спільної власності територіальних громад району, що споруджуються за рахунок коштів районного бюджету - 7 600,00 грн., що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8 при виконанні робіт у звичайних умовах.
  Також затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки трьох земельної ділянок на території Задвір’янської сільської ради (за межами населеного пункту), яка надається в оренду для ведення фермерського господарства фермеру, який планує вирощувати ягоди, зокрема малину.
  Сесія проходила досить конструктивно, хоча до останнього питання змогли бути присутніми лише 25 депутатів. П’ять депутатів не витримали такого навантаження і покинули сесію ще до її завершення. Загалом сесія відбулась продуктивна.
/Власний кореспондент/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ