четвер, 22 лютого 2018 р.

Вчора, 21 лютого у Міжнародний день рідної мови дошкільнята середньої та старшої  груп ДНЗ «Берізка» (вихователі Л.Я. Цибуляк, С.О. Саля) разом з практичним психологом Якимович С.К. та музичним керівником  Литвин Л.М.  провели музично-пізнавальний захід про знання української мови. 

  У формі бесіди, використовуючи карту України діти краще розглянули територіальне розташування різних областей України, та як українська мова звучить у правильній вимові та діалекті. Старші дошкільники добре називали народні улюблені казки, вміло відгадували загадки та прислів’я, співали жартівливих українських пісень. Навчання правильної вимови слів, обмеження та вилучення  суржиків, лайливих слів - завдання не лише у межах закладу, а й для  родини, адже  саме родинні цінності, мова спілкування слугують у подальшому  формуванні  дошкільника. 
   Педагоги, як справжні шанувальники українського слова провели  між собою конкурс, як правильно говорити українською аби запобігти  прикрим  випадкам неправильного наголошення слів, уникнути типових мовних помилок та яке саме слово чи  сталий  вислів доречно вжити в певній ситуації.
                                                         Світлана Якимович, практичний психолог

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ