суботу, 17 лютого 2018 р.

У ці лютневі дні ми з щемом в душі згадуємо криваві події на Майдані 2013 - 2014 років. Новітні герої України, зовсім молоді юнаки й зрілі мужі, пожертвували найдорожчим – своїм життям, щоб змінити хід історії України та дати їй шанс на світле майбутнє. Їхні імена навічно закарбовані в народній пам’яті.

А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров´ю перемішана сльоза….
А батько сина ще не відпускав..
Й заплакав Бог, побачивши загін:
Спереду — сотник, молодий, вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній-сивий-сивий..
І рани їхні вже не їм болять..
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…
   15 лютого в Олеському ліцеї відбулась презентація книги Марії Матіос «Приватний щоденник. Майдан. Війна…». Її організатори - Олеська селищна бібліотека та Олеський професійний ліцей. Бібліотекар Олеської селищної бібліотеки Марія Карпій представила книгу слухачам та розповіла, що праця Марії Матіос – це правдива розповідь про ексклюзивні події Майдану, учасником яких була авторка. Це свого роду хроніка з кінця 2013 року  і до середини літа 2015 року. І крізь цю призму письменниця дуже зворушливо описує маленькі історії українських родин, життя яких болючими втратами та глибокими ранами назавжди змінив Майдан, змінила війна… Її доповнила бібліотекар Олеського професійного ліцею Мирослава Вернюк, розповівши про трагічні історії та долі тих людей, які загинули на Майдані.
Хлопці, як квіти, летять до раю... -
Мруть патріоти і гордість краю.
Слава героям!
Герої не вмирають!!!
  Директор Народного дому села Циків Ірина Нестер розповіла про творчість письменниці Марії Матіос та її книги, які були представлені на виставці. Вона завершила захід патріотичним віршем нашої землячки, вчительки Валентини Лотоцької «На Майдані».
Марія Карпій, бібліотекар 
Олеської селищної бібліотеки

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ