середу, 21 лютого 2018 р.

В мережі Інтернет, як у великому смітнику, можна знайти щось корисне, а можна попастися на гачок шахраїв. Хороші господарі готують сани літом, а віз зимою. Так і герой нашої історії почав шукати трактора для власної господарки з початком зими.

  З пояснень громадянина він за допомогою мережі Інтернет дізнався про те, що у м.Ужгород Закарпатської області продається трактор МТЗ-82, який коштує 90 тис. грн. Тому він приїхав в м.Ужгород, знайшов приміщення, де розташований офіс ТОВ «Лізингова компанія», та повідомив, що хоче придбати трактор МТЗ-82. Під час оформлення договору менеджер товариства запропонувала внести 50% від вартості покупки, як авансовий платіж за трактор, тобто 45 000,00 грн., а інших 50% вартості сплатити після доставки йому трактора  (також було повідомлено, що можна сплачувати і протягом 12-ти місяців рівними частинами в розстрочку).
   При укладенні договору він звернув увагу, що предметом договору є модель трактора, яка на ринку коштує набагато більше, однак працівник товариства його запевнила, що вказаний трактор «акційний», і тому саме він повинен бути вписаний в предмет договору, оскільки це їм необхідно для звітності. Він став вагатися, чи підписувати договір, оскільки засумнівався, чи правду говорить працівник про «акційний» трактор. Однак, остання викликала двох невідомих мужчин, які фактично під погрозами заставили його підписати договір, який він залишив працівнику. Вона при цьому і далі запевняла, що вартість трактора становитиме для нього 90 тис. грн., і що він оплатив 45 тис. грн, як авансовий платіж, а решту 45 тис. грн оплатить після отримання трактора. Але трактора йому так і не доставили.
Директор МЦ Іван Скочко
   За порадою знайомих громадянин звернувся до Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Йому було призначено адвоката за кошти держави, який звернувся до відповідача із заявою про розірвання вищевказаного договору та просив повернути авансовий платіж в сумі 45 тис. грн. Проте, товариство відмовилось. Адвокат більш детально ознайомився із змістом договору та квитанції, наданої представником відповідача і зрозумів, що 50% авансового платежу розглядається відповідачем, як комісія за організацію угоди (плата за консультацію), яка згідно умов договору не повертається у випадках припинення чи розірвання договору. Але сума комісії за організацію угоди в розмірі 45 000,00 грн. не співмірна наданим відповідачем послугам, оскільки послуги зводились лише до копіювання близько 20-ти аркушів паперу, заповненням персональних даних позивача та друку однієї квитанції. 
  Пізніше, ознайомившись детально із умовами договору, адвокат зрозумів, що предметом фінансового лізингу за даним договором є транспортний засіб (трактор) моделі «Беларус-82.1», який громадянин зобов'язувався придбати в порядку та на умовах, що визначені договором фінансового лізингу, вартість предмета лізингу 450 000,00 грн. Адвокат в судовому засіданні зазначив, що договір фінансового лізингу від 29.09.2016 року № 1194 укладений між громадянином та ТзОВ "Лізингова компанія " в письмовій формі є нікчемним тому, що такий договір має бути нотаріально засвідчений, а отже, має бути визнаний недійсним. З чим суд погодився і визнав недійсним договір фінансового лізингу і призначив стягнути з відповідача на користь позивача кошти в розмірі 45 тис. грн.
  Якщо вам потрібна юридична допомога, просимо звертатися до Буського МЦ з БВПД у м. Буськ, вул. Петрушевича 8 Тел: (03264) 21-112, м. Броди вул. Щурата 8. Тел: (03266) 25-113, м. Кам’янка-Бузька вул. Я. Мудрого 17 б. Тел: (03254) 23-069, м. Золочів вул. Валова 4. Тел: (03265) 70-091, м. Радехів вул. Відродження 7. Тел: (03255) 41-079.
Ми працюємо для Вас!
Іван СКОЧКО, директор Буського МЦ з БВПД

1 коментар:

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ