вівторок, 27 лютого 2018 р.

Минулого року у видавництві отців василіан «Місіонер» побачила світ книга світлої пам′яті Блаженнішого Любомира Гузара під назвою «Учителю, іду за тобою». Це збірка його останніх проповідей з  нагоди важливих  суспільних чи  релігійних подій упродовж 2008–2016 років. Її було відзначено як «Краща книга Форуму видавців – 2017» у Львові. Наприкінці року 100 найактивніших бібліотек Львівської області отримали в дарунок  від голови ЛОДА Олега Синютки це видання. Серед них – 3 примірники дісталося й Буській РЦБС.

   Книга розпочинається вступним словом Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, у якому він, цитуючи слова Т.Шевченка, вдало порівнює покійного Любомира до співучого кобзаря-Перебенді, який своїм словом, наче піснею, лікує людські душі. А це слово не вмирає. Навіть тоді, коли помирає тіло, воно продовжує звучати.
  «Знаючи Блаженнішого Любомира особисто, без перебільшення скажу: він є муж сильного, творчого і благодійного слова. Його проповіді зрозумілі, практичні, цікаві та переконливі: приклади походять із життя і призначені для застосування в  житті; аргументація, в якій бездоганно дотримано всіх правил логіки, підкріплена  здоровим  глуздом і поясненнями із  сірої буденщини. Блаженніший Любомир, що найважливіше, у проповіді вчить, робить із слухача учня. Усі його науки висвітлені у стосунку до Божого Слова і Божої дії в нашому житті», – написав отець Іван Музичка, сучасник Блаженнішого Любомира у передмові до першого збірника проповідей (2001–2004) цього великого церковного мужа.
   Ця книга адресується передусім тим, хто знав Блаженнішого Владику Любомира, – для них вона послужить добрим спомином про нього; також рекомендується для тих, хто лише чув його або чув про нього здалека – для них ця книга відкриє ще більше джерело цілющого бальзаму його слова для зболеної душі; і без сумніву, щира порада тим, хто взагалі не чув і не знав блаженної пам′яті Любомира: неодмінно взяти до рук цю книгу, і, прочитавши навіть вибрані уривки, ви збагнете, що знайшли тут велике світло, поміч і підтримку, потіху і розраду, і що слова великого святця адресовані немовби саме до вас…
    Цю високу оцінку підтверджують проповіді, вміщені в запропонованому Вашій увазі виданні, яке упорядкував сам автор, але, на жаль, кілька місяців не дожив до того часу, коли воно вийшло у світ.
      За матеріалами сайту «Католицький оглядач»

  Варто відзначити, що вчора працівники Буської центральної районної бібліотеки, відділу культури та туризму вшанували світлу пам'ять Великого духовного наставника українців, патріарха УГКЦ Любомира Гузара  пізнавальною бесідою, під час якої було переглянуто відеоролик «Ким був Блаженніший Любомир Гузар».

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ