понеділок, 26 лютого 2018 р.

Мистецькі дарунки для військовослужбовців 184 Навчального центру сухопутних військ України  ім. П.Сагайдачного у Новояворівську стали для митців Бущини звичними.

   У минулому, 2017 році, виїздів на Яворівщину було шість. І вже у цю неділю, незважаючи на міцний мороз, митці вирушили на зустріч з українськими героями. 
   Відпрацювали дві концертні  програми, які називаємо «патріотичними майданчиками». Глядачі – вояки зі світлими лицями, доброзичливими посмішками і лагідними очима. Хоча знаємо, багато хто з них недавно прибув із зони АТО.
    Кожен номер художньої самодіяльності викликав у присутніх шквал емоцій.  Граціозні дівчата із Зразкового хореографічного колективу «Енерджі» дивували пластикою, колоритом,  чудовими сценічними костюмами. Керівники колективу,  Ірина Сторонянська та Сергій Іваськів, підготували дві дуетні авторські постановки – «Сентиментальний вальс» та «Більше між нами розлук  буде». Чарівні «Надбужанки» (керівник І.Лаврін) милували око та тішили душу. Репертуар дівчат   оптимістичний, патріотичний, наснажуючий. Методист Буського РНД Мар’яна Цюпка потішила слухачів грою на бандурі. Милозвучно і сердечно звучали пісні у виконанні Роксоляни Паньків, Олі Маркевич, Ірини Грабінської, Оксани Піджарко.
    До речі, у холодному автобусі, яким добирались до місця виступу, промерзли інструменти – бандура і саксофон. Бандуру якось вдалося «відігріти», а саксофон так і не оклигав ні до першого концерту, ні до другого…
     Цього разу бущани мали приємність виступати спільно із «київським бардом», вокалістом гурту «Чумаки» Володимиром Самайдою. У його репертуарі пісні Т.Петриненка, В.Івасюка і А.Кузьменка. Дуже швидко  «Надбужанки» знайшли порозуміння із цим креативним митцем і зуміли на сцені заспівати « Червону руту»» В.Івасюка та « Україну» Т.Петриненка. Їм підспівував увесь зал.
     Ведучою була Любов Огороднік, озвучував Юрій Білик, готувала програму Любов Блінова, знимкував Мирослав Тимчишин.
Людмила ЦІХОЦЬКА, 
начальник відділу культури та туризму

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ