четвер, 29 березня 2018 р.

З словами "Вимрій собі Україну!" звертається до своїх студентів, людей молодого покоління, активний громадсько – політичний діяч, письменник та публіцист, директор престижного київського видавництва «Український пріоритет» Володимир Шовкошитний.

  Назва цього підприємства – не просто слова, це основне гасло діяльності видавництва, у його арсеналі книжкова продукція, яка покликана відтворити справжнє обличчя української історії. Володимир Шовкошитний – в минулому технік – геофізик, інженер – теплоенергетик, доктор філософії в галузі політології, активний розбудовник Української держави, народний депутат України І скликання, співавтор всіх основних державотворчих актів України, серед них — Декларація про Суверенітет України, Акт проголошення незалежності України та Конституція України, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» (1990–2003), один із засновників Української екологічної асоціації «Зелений світ», активний учасник всіх Майданів. 

   Володимир Шовкошитний уже багато років не зраджує собі, невтомно несучи українське слово поміж людей. Географія його подорожей Україною дуже широка. Сьогодні Володимир Шовкошитний зустрівся із бібліотекарями та читачами Бущини та представив їм нові книги, які вийшли у видавництві «Український пріоритет». До речі, це вже друга зустріч з бущанами, перша відбулася в грудні минулого року. Про що розповідав письменник та видавець цього разу? Про свої життєві стежки, політичну та письменницьку діяльність, про перепоховання Василя Стуса із Пермських таборів в Україну у 1989 році, одним з ініціаторів якого він був, про трагічні події Майдану…З особливою любов’ю ділився думками про книги, які видав та збирається видавати, та їхніх авторів.

   Голова Буської районної ради Богдан Глова та заступник голови Буської РДА Тетяна Сай, які взяли участь у презентації, щиро подякували письменнику та видавцю Володимиру Шовкошитному за його невтомну проукраїнську діяльність. Богдан Глова зауважив, що такі книги повинні бути в кожній сільській бібліотеці, бо вони виховують справжнього українця.
Леся Вовк, зав. методичного відділу 
Буської ЦРБ ім.І Котляревського
Фото: Роман Матвіюк

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ