четвер, 26 квітня 2018 р.

Сьогодні, 26 квітня, у день 32-х роковин сумної для усіх українців дати, віддати шану героям-ліквідаторам громадськість Буського району зібралася на захід-реквієм у актовій залі Буської гімназії.

   Серед присутніх настоятель місцевого храму УГКЦ отець Андрій Баглай, заступник керівника РДА Тетяна Сай, голова районної ради Богдан Глова, голова Ради ветеранів Буського району Володимир Луженцов, депутат Львівської обласної ради Степан Рак, районні рятувальники та мешканці району.
  Розпочалось дійство з вшанування пам’яті хвилиною мовчання. Ведучою пам’ятного заходу була Любов Огороднік. 
  Голова районної ради Богдан Глова нагадав усім страшні сторінки історії Чорнобильської трагедії, а згодом із заступником голови РДА Тетяною Сай долучився до нагородження ліквідаторів на ЧАЕС. Подяку за сумліну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок в надання допомоги населенню Буського району  з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій отримали командир відділення 14 Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області Роман Гаврилюк та пожежник-рятувальник 14 Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області Юліан Сумик.
  Голова ради ветеранів Буського район Володимир Луженцов зачитав наказ про нагородження від ВО «Країна», за стійкість та мужність, зразкове виконання службового обов’язку, що були виявлені під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС пам’ятним знаком були нагороджені учасники ліквідації аварії на ЧАЕС – Микола Троян, Андрій Гайвась, Мирон Романюк.
     Не забули організатори і про працівників МНС, які теж із перших долучились до ліквідації наслідків великої техногенної катастрофи. Подяку отримав начальник Буської ДПРЧ-14 Роман Іваськів.
   У концерті-реквіємі було показане відео сумної події Чорнобильської трагедії.
  Варто відзначити, що у Буському районі проживають більше 90 людей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, тринадцятеро з них безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків цієї жахливої аварії.
   На подвір’ї місцевої гімназії було розгорнуто наметовий центр від рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області. Вони продемонстрували техніку та засоби захисту, які використовувалися під час аварії на ЧАЕС в 1986 році, а також сучасні, які використовують на сьогодні.
   Кожен з присутніх мав нагоду приміряти протигаз, чи вдягти спеціальний захисний костюм, накласти джгут у місці можливої кровотечі, отримати фахові відповіді на усі свої запитання.
/Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ