суботу, 21 квітня 2018 р.

Головна хранителька музею-заповідника «Олеський замок» Тетяна Сабодаш не пройшла атестацію і визнана профнепридатною. Інформацію про це підтвердив в коментарі Гал-інфо член правління Українського фонду культури Валерій Потюк.

     Нагадаємо, Тетяна Сабодаш понад сорок років працює в Олеському замку. У неї за плечима десятки років самовідданої роботи під керівництвом Бориса Возницького. У 2015 році Тетяна Сабодаш стала лауреатом Премії ім. Бориса Возницького.
    Як розповіла в коментарі Гал-інфо екс-директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Разінкова-Возницька, на даний час теперішнім керівництвом Галереї прийнято рішення про передачу повноважень головного хранителя музею-заповідника «Олеський замок».
   "Зараз колосальні фонди "Олеського замку" приймає дівчина, яка тільки закінчила академію друкарства. Вона ніколи не працювали з такими речами. Вона не буде знати, що це за документи, що за твори мистецтва, чи це копія чи оригінал. Можна тільки здогадуватись для чого відбуваються такі речі.", - зокрема зазначила Лариса Разінкова-Возницька.
   Гал-інфо спробувало отримати коментар по даній ситуації в генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тараса Возняка, але він повідомив що перебуває на виставці в Одесі і не має змоги надати вичерпний коментар.

1 коментар:

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ