неділю, 27 травня 2018 р.

Сьогодні, 27 травня, у Львові відзначали Свято Героїв. З цієї нагоди біля пам’ятника Степанові Бандері зібралися керівники органів влади з усієї області, представники волонтерських, патріотичних та ветеранських організацій, учасники АТО, родичі Героїв Небесної Сотні, медики Майдану та учасники Революції Гідності, молодіжних громадських організацій, ліцеїсти, школярі та студенти. Делегацію Буського району очолювали голова райдержадміністрації Петро Мороз і голова районної ради Богдан Глова. 

   Про це інформують у Буській райдержадміністрації.
   Бущани разом з іншими учасниками заходу з державними та національними прапорами пройшли вулицями обласного центру урочистою ходою до пам'ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи. 
  За маршрутом руху колони учасники ходи вшанували визначних діячів української історії та поклали квіти біля меморіальних таблиць Є. Коновальцю, Р. Шухевичу, до пам’ятника М. Вербицькому, пам’ятника Жертв комуністичних злочинів на пл. М.Шашкевича, до таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів, пам’ятника отцю М.Шашкевичу, таблиць патріарху Й.Сліпому, О.Гасину та Р.Дашкевичу.
   Надалі на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку музичні оркестри з усіх районів області, у тому числі Буського, виконали Національний Гімн України. Там же відбулося громадське віче з вшанування українських Героїв, хвилина мовчання і покладання квітів.
   Зазначимо, що у склад делегації району ввійшли ветерани ОУН,УПА, Спілки політичних в'язнів і репресованих, учасники АТО, мати Героя Небесної Сотні Ольги Бурої - Марія Матвіїв, волонтери, активні учасники Революції Гідності.
   Квіти від нашої делегації лягли цього урочистого дня до підніжжя пам'ятників Степанові Бандері та до пам'ятника Тарасові Шевченку. 
  Цю почесну місію виконали керівники району Петро Мороз і Богдан Глова.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ