понеділок, 14 травня 2018 р.

Завдяки злагодженій роботі пункту Європейської інформації Буської бібліотеки за підтримки місцевого самоврядування п’ять шведів у суботу, 12 травня 2018 року, мали можливість оглянути територію палацу Бадені. Про це повідомив керівник Інтернет-центру Буської бібліотеки Богдан Литвин.

   Туристів зі Стокгольма зацікавили життєві стежки співвітчизниці Аліси Анкертрони, яка 107 років тому покинула береги Стокгольмської бухти, заквітчаної закоханим у неї Людвігом Бадені та оселилась у нашому місті. Опинившись в коловороті подій, особистих трагедій і на зламі епох, горда, розумна і красива жінка змогла вистояти у непередбачуваних обставинах, виховати кількох дітей. Її історична постать стала символом єдності європейських народів.
  Шведський Інститут у Львові в особі Sonia Engstrom докладає значних зусиль для популяризації Аліси Бадені (Габсбург) Сподіваємось, що згодом буде створена документальна стрічка про шведські сторінки нашого міста та інших міст Європи, об'єднаних довкола її імені. Це буде у майбутньому, а в день візиту розчулені мешканці Стокгольма подарували юристу Буської міської ради Назару Михайлюку путівник по шведській столиці у знак вдячності за екскурсію. На прощання пообіцяли протоптати сюди постійно діючий маршрут Швеція-Україна.
   Нагадаємо, 4 січня 2017 року у приміщенні Буської ЦРБ ім.І. Котляревського презентували автобіографічну книгу останньої володарки Буського палацу Бадені Аліції (Анкаркрони) Габсбург (Alice Habsburg) під назвою «Prinsessa och partisan». Про Буський період (1916-1939 рр.) у житті шведської дворянки, описаний у цій книзі, бущанам розповіла її співвітчизниця Софія Енгстром (Sophie Engstrom), викладачка Шведського інституту у Львові. Згодом 14 вересня 2017 року 10 шведських туристів на чолі з Софією Енгстром побували на території палацу Бадені та церкви святої Параскеви в Буську.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ