вівторок, 19 червня 2018 р.


Громада селища Олесько вимагає від влади зберегти музей «Олеський замок» та припинити переслідування його працівників.

  Про це сьогодні заявила на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Мирослава Бабінська, виголошуючи депутатський запит. Запит не підтримала більшість депутатського корпусу облради, - інформують у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».
    Як зазначила Мирослава Бабінська, нещодавно в Олеську відбулися громадські слухання щодо збереження національної культурної спадщини, зокрема Олеського замку. Учасники громадських слухань закликали органи державної і обласної влади, громадськість, діячів культури, музейне середовище об’єднати зусилля з метою збереження надбань минулих поколінь.
   «Учасники громадських слухань ухвалили резолюцію, яку хочу донести до обласної ради та громади Львівщини. У резолюції, зокрема, звертаються: до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з в вимогою вжити заходів для збереження цілісного майнового комплексу Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького; до голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина та фракцій політичних партій обласної ради з вимогою відмовитися від ініціативи передачі об’єктів, якими користується Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького, у спільну власність територіальних громад Львівської області. Ці об’єкти повинні бути в державній власності.
  Також громада звертається до Міністерства культури, вимагаючи припинити переслідування та цькування авторитетного фахівця, головного хранителя фондів Олеського замку Тетяни Сабодаш; вжити заходів для припинення тиску з боку генерального директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького на фахових працівників галереї та поновлення на посаді раніше звільнених фахівців; закликаємо створити незалежну комісію з фахових фондових музейних працівників України (за умови громадського контролю) з метою перевірки збірки відділу Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького – Олеського замку та його фондосховищ; до начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерія Середи – звертаємося щодо об’єктивного розслідування фактів зникнення експонатів Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького», - йдеться в депутатському запиті.  

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ