неділю, 22 липня 2018 р.


Пішохідний місток, яким, як кажуть чиновники ніхто не користується, через річку Гологірка, що з'єднує села поблизу з селищем Красне, продовжується знаходиться в жахливому стані. Але є люди, які користуються аварійним містком, щоразу ризикуючи своїми життями. Нещодавно чиновники відреагували на шквал критики у соцмережі і пояснили, що місток не можуть відремонтувати, бо він не знаходиться у комунальній власності селища.

   На останній сесії Буської районної ради, що відбулась, 19 липня, голова РДА Петро Мороз відповідаючи на запитання про наявну проблему пояснив, що останній раз міст ремонтувала залізниця у 2014 році, так як він рахується технологічний, в зоні дії залізничної колії на території Львівської залізниці.
   «Це – технологічний міст, який призначений для обслуговування ремонту колії. На відстані 150 метрів від нього, знаходяться інші три моста. Близько до цього, за 50 метрів, є міст, який узаконений і рахується на балансі селищної ради, на який раніше було виділено 40 тис грн із бюджету селища. Цей міст, про який всі так говорять, не відноситься до Красненської селищної ради, тому і виділення коштів на нього неможливе», - сказав очільник району Петро Мороз.
   Голова Буської районної ради Богдан Глова додав, що й дорога до моста, – не у комунальній власності. Щоб відремонтувати міст, потрібно погодження від залізниці. Якби не близькість залізничної колії, будь-яка сільська рада, могла б його взяти у комунальну власність і мати право на виділення коштів для його ремонту.
   «Але, я думаю, не складно у комунальному підприємстві селища знайти кілька дошок і відремонтувати його», - висловився Богдан Глова.
   Нагадаємо, депутат облради Петро Жукровський відреагував на численні звернення громади у соціальних мережах щодо проблем та направив депутатське звернення голові Буської РДА П.Морозу щодо бездіяльності місцевої влади у питанні ремонту аварійного моста через річку Гологірка (поруч із залізничним  мостом та в смузі відводу землі Укрзалізниці), який з’єднує смт.Красне із сусідніми селами (с.Острів, с.Куткір та інші).
    Депутат попросив голову РДА спільно з органами влади (РДА, селищної ради, відділ Держгеокадастру у Буському районі) та Регіонально філією «Львівська залізниця» визначити балансоутримувача (чи замовника будівництва) моста, а також напрацювати механізм та забезпечити передачу моста та баланс Красненській селищній раді. Депутат попросив зобов’язати рішенням комісії ТЕБ та НС чи в інший спосіб Красненську селищну раду відшукати джерела фінансування для проведення ремонту даного моста.
   На звернення депутата, за підписом заступника голови РДА Олега Ількова, була надана відповідь у якій вказано, що «Буською РДА направлено лист в Красненську селищну раду щодо надання інформації про балансоутримувача моста через р.Гологірка».
фото Роман МАТВІЮК

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ