четвер, 19 липня 2018 р.


Сьогодні із ініціативи фракції ВО «Свобода» депутати Буської районної ради ухвалили заяву щодо «антидискримінаційної експертизи» підручників та пропагування гендеру Міністерством освіти. Вони вважають, що ця ідеологія руйнує сім'ю як фундамент нації та вимагають припинити її поширення, передусім в галузі освіти. Відповідну заяву, яку було внесено у порядок денний, під час сесії зачитав голова фракції ВО «Свобода» у Буській районній раді Богдан Гринишин. 

Подаємо текст звернення:
   «Нещодавно на сайті державної наукової установи Інститут модернізації освіти з'явилися висновки так званої антидискримінаційної експертизи щодо шкільних підручників. Оприлюднені результати шокували суспільство. Проаналізувавши 32 проекти посібників, урядові "експерти" з'ясували, що дітей в українських школах може дискримінувати "солов'їна" мова, і слово "батьки", і заклик "бережи маму!".
   Гендерна ідеологія потроху проникла в наше суспільство і добралась до шкіл. Маніпулюючи поняттям "свобода", представники цієї ідеології почали наступ на традиційні цінності ‒ духовність, сім'ю, повагу до літніх людей, роль батьків, розуміння своєї статі, яка була в тебе від народження, роль чоловіка та жінки у суспільстві. Тобто того, що є визначальним у будь-якому демократичному та духовному суспільстві. Гендерна ідеологія руйнує сім'ю, як осередок любові, безпеки, надійності, захисту, розуміння і духовного тепла.
   Міносвіти сприяє розповсюдженню антинаукових ідеологій, які руйнують фундамент нації.
   Хочемо наголосити, що фундаментом здорового людського суспільства є родина, засади якої відображено в основному законі Держави ‒ Конституції: "Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен з подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї. Батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків. Сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою (Стаття 51 Конституції України)".
   Саме на таких засадах має відбуватися виховання юних українців.
   Закликаємо Міністерство освіти України відмовитися від згубного шляху популяризації гендеру. Закликаємо дотримуватися відвічних цінностей, морального закону, заснованого Богом і утвердженого нашими предками, шанувати людську гідність та виховувати ці почуття в дітей та молоді», - йдеться в заяві.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ