четвер, 26 липня 2018 р.


Сьогодні, у Буську, в малій сесійній залі райради, відбулася акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова та інших політв’язнів, утримуваних у Росії. Організатором акції виступила Буська районна спілка політв’язнів та репресованих України.

   Акція зібрала представників Спілки Буського району, влади, громадськості та ЗМІ. 
    На великому плакаті, що тримає в руках молодий хлопець, слова заклику: «Буська районна спілка політв'язнів і репресованих ВИМАГАЄ звільнення ОЛЕГА СЕНЦОВА ТА ВСІХ БРАНЦІВ КРЕМЛЯ».
   Присутні тримали в руках портрети Олега Сенцова із закликом звільнити його.
  Керівник ГО «Буська районна Спілка політв’язнів і репресованих України»  Сергій Бондаренко наголосив, що акція має на меті привернути увагу не лише місцевих мешканців, а й усієї міжнародної спільноти.
   Висловились на підтримку даної акції голова Буської районної ради Богдан Глова, голова Буської РДА Петро Мороз, керівник відділу освіти Галина Олійник, начальник відділу культури та туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька, представниця громадської організації пластунів Людмила Гураш та інші.
   Нагадаємо, у червні  працівники культури Буської РДА та Буської районної бібліотеки долучилися до всесвітньої акції #FreeSentsov та провели на подвір’ї Народного дому флешмоб на підтримку відомого українського кінорежисера, бранця Кремля. Учасники акції засудили ганебну політику московського режиму та висловили своє захоплення стійкістю позиції та мужністю українського політичного в’язня.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ