вівторок, 31 липня 2018 р.


Спеціалісти ДП «Буське лісове господарство» не погоджуються із розрахунками розмірів шкоди, наведеними в Акті перевірки №400/06 Держекоінспекції у Львівській області і просить провести відповідні правки та уточнення викладених фактів щодо наслідків даної лісової пожежі, що трапилася 13-15 квітня в ДП «Буське ЛГ», де за інформацією Держекоінспекції у Львівській області, де пошкоджено понад 4000 дерев.

   Інспекції в рамках розгляду звернення громадянина провели позапланову перевірку кварталу 20 Куткірського лісництва ДП «Буське ЛГ», де, за словами скаржника, 13-15 квітня сталася лісова пожежа на площі 10 га.
   «Крім того, знищено лісові культури сосни звичайної 2016 року створення на площі 0,6 га. Розмір шкоди заподіяний лісу внаслідок лісової  пожежі становить 3 840 499, 85 грн», – йдеться в повідомленні Держекоінспекції у Львівській області.
   Матеріали перевірки скеровано в прокуратуру Львівської області та управління Служби безпеки України у Львівській області для вжиття заходів реагування.
  У прес-службі ДП «Буське лісове господарство» спростовують інформацію:    «При проведенні позапланової перевірки ДП «Буське лісове господарство» у період з 16 по 20 липня 2018 року, щодо наслідків низових лісових пожеж, які мали місце 13 – 15 квітня поточного року на території Куткірського лісництва, інспекторами Державної екологічної інспекції у Львівській області не об’єктивно проведено облік, обмір та нарахування збитків, завданих вогняною стихією. З цього приводу ДП "Буське лісове господарство" буде звертатись в суд.
   Зазначені соснові насадження масово пошкоджені офіостомовими грибами, заселені верхівковим короїдом, і їх всихання, у більшості випадків, не пов’язане із наслідками лісових пожеж.
    Спеціалісти ДП «Буське лісове господарство» не погоджуються із розрахунками розмірів шкоди, наведеними в Акті перевірки №400/06 Держекоінспекції у Львівській області і просить провести відповідні правки та уточнення викладених фактів, а також офіційно спростувати інформацію, яка була поширена Держекоінспекцією Львівської області щодо наслідків даної лісової пожежі, за інших обставин – спірні питання доведеться вирішувати в судовому порядку».

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ