четвер, 19 липня 2018 р.


Сьогодні із ініціативи фракції ВО «Свобода» депутати Буської районної ради звернулися до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України з приводу викладання предмету «Християнська етика» як обов’язкового предмету в навчальних закладах. Відповідне звернення, яке було внесено у порядок денний, під час сесії зачитав голова фракції ВО «Свобода» у Буській районній раді Богдан Гринишин. 

   Подаємо текст звернення:
  Понад тисячоліття тому український народ прийняв християнство як віру та християнські цінності як засади розвитку суспільства. Християнство стало державною релігією, Київська Русь розвивалась як міцна і успішна держава. Християнство має великий вплив на мистецтво, архітектуру, науку, філософську думку, духовне виховання.
   І сьогодні можемо стверджувати, що Україна – християнська держава.
   Якщо ми прагнемо будувати нашу державу на засадах добра і справедливості, дбати про добробут українців, то маємо починати із належного виховання дітей та молоді.
  Християнська мораль плекає не тільки певні норми поведінки, але і виховує людину у любові до Бога, до своєї землі, до родини. Ось чому християнське виховання має здійснюватися не лише у сім'ї, але й у дитячих садках, середніх та вищих навчальних закладах.
  Вважаємо, що треба забезпечити розвиток християнської, моральної, національно-культурної освіти дітей, зокрема запровадити у всіх навчальних закладах як обов'язковий (за рахунок інваріантної складової) предмет «Християнська етика».
 Закликаємо Вас підтримати ініціативу багатьох релігійних спільнот, громадських організацій, як виразника волі громади та запровадити вивчення «Християнської етики» в українських школах.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ