пʼятницю, 17 серпня 2018 р.


У травні 2018 року посол Канади в Україні Роман Ващук перебуваючи у смт.Красне спільно з учасниками Молочного форуму заклав наріжний камінь і започаткував старт роботи над побудовою кооперативного молокопереробного заводу.

   Цей крок – підтримка ініціативи молочних виробників з Львівщини, Франківщини та Тернопільщини, які є членами кооперативного об’єднання «Рівноправність». Непересічна подія отримала позитивні відгуки серед місцевих жителів та значний розголос на теренах Західної України. Також свою підтримку засвідчили представники обласної та районної влади та виконавці проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» – директор Львівської Аграрної Дорадчої Служби Іван Паньків та виконавчий директор Кооперативного Об’єднання «Рівноправність» Ігор Петришин.
   Від цього часу територію майбутнього заводу відвідали канадські та парагвайські інженери, спеціалісти організації “SOCODEVI”. Відбулася оцінка існуючого стану будівель та умов відновлення виробництва, зібрана інформація для майбутнього бізнес-плану. Важливу роль у функціонуванні заводу відводиться дослідження впливу на екологію та збереження стану довкілля. 
   7 серпня 2018 року відбулася «польова» зустріч у смт.Красне. Її учасники – керівник україно-канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» Мартен Боріваш, члени правління та менеджери КО «Рівноправність», керівник апарату Буської районної державної адміністрації Євген Кичурчак, керівник ТОВ «Люстри» Юрій Ложкін, член кооперативу «Колос Агро» Михайло Кадиляк.
   Від районної влади, як було зазначено, є повна підтримка та сприяння у ході побудови кооперативного молокозаводу. На цьому етапі надзвичайно важливо інформувати громади про можливості для соціально-економічного розвитку району та підтримувати комунікацію зі всіма сторонами процесу. 
    Учасники зустрічі оглянули територію колишнього Буського молокозаводу. У спілкуванні вималювалися основні кроки для розвитку спільної великої справи.
«Канадський уряд надаватиме супровід та всебічну допомогу українським кооператорам на всіх етапах зведення заводу» – запевнив присутніх Мартен Боріваш. Керівник Проекту подякував усім за спільну зустріч та зусилля кожного, щоб у майбутньому на цій землі приймали та переробляли молоко виготовляючи натуральний продукт. 
   У цей день також відбулося засідання правління КО «Рівноправність». Присутні відвідали поля та потужності ФГ «Апогей», яке у рамках проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» займається виготовленням високоякісного сіна та сінажу для членів кооперативів. Виклики та стан справ членів кооперативів та розвиток кооперативного об’єднання – завжди пріоритетні питання на порядку денному правління. Так і у цьому випадку. Окрім обговорення поточної діяльності, багато часу приділено вирішенню питань щодо будівництва кооперативного молокопереробного заводу. 
   Виробництво якісного та безпечного продукту, захист інтересів виробників молока-членів кооперативів, створення нових робочих місць – це місія нового переробного підприємства, яке у скорому часі постане на території Буського району.
Андрій Бліновський, менеджер КО СОК «Рівноправність»

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ