суботу, 15 вересня 2018 р.

фото із сторінки Facebook Oleg Huchok
Погрози на адресу журналіста нашого видання сипить чоловік, дружина якого працює вчителькою іноземних мов Красненської ЗОШ№1, Олег Гучок. У своїй злобі чоловік сипить у приватні повідомлення журналісту погрози і виписує негативні речі  у мережі Facebok.

   Відповідні скріни повідомлень, на кшталт, «поки що прошу по-доброму», «при зустріч біля Народного дому я тобі...» та інші, разом із написаною заявою будуть передані у правоохоронні органи.
  Прикро, що дружина, яка є у школі викладачем, підтримує свого чоловіка за такі дії до журналістів.
   Нагадаємо, що  згідно  ухваленого закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів» (реєстраційний номер 0924), Кримінальний кодекс України доповнено статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста». Нею передбачено, що погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв`язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності карається виправними роботами терміном до двох років чи арештом до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років чи позбавленням волі на той самий термін. Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв`язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності карається обмеженням волі терміном до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін.
   Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї тяжкого тілесного ушкодження у зв`язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності карається позбавленням волі на термін від п`яти до дванадцяти років.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ