суботу, 22 вересня 2018 р.

Про це стало відомо під вчорашньої робочої зустрічі керівництва району із демобілізованими учасниками бойових дій в зоні проведення ООС. Участь у зустрічі взяли голова райдержадміністрації Петро Мороз, голова районної ради Богдан Глова, Буський міський голова Ростислав Сліпець, керівники з питань соціального захисту, пенсійного і медичного забезпечення, освіти, земельних і юридичних питань, зайнятості, тощо.

   Як інформують у Буській РДА, кожен з учасників війни на сході мав нагоду безпосередньо під час зустрічі отримати відповіді на будь-яке зі своїх запитань щодо пільг, які передбачені законодавством для учасників бойових дій, почути фахові роз’яснення та рекомендації, довідатися про переваги, які надає пілотний проект «Рука допомоги» тим, хто вирішить відкрити свою власну справу. 
   Також демобілізовані захисники були проінформовані щодо вільних вакансій з працевлаштування, про діючі обласні та районні програми, направлені на соціальну підтримку учасників українсько-російської війни, про можливості відшкодування частини вартості будівництва чи купівлі житла, про грошове забезпечення тим, хто вирішить підписати контракт і знову стати на захист держави.
   Серед проблемних питань, які були озвучені під час спілкування окремими учасниками АТО (ООС): необхідність забезпечення якісного протезування зубів, отримання путівок на санаторно-курортне лікування, виділення земельних ділянок під будівництво.
  Голова районної ради Богдан Глова наголосив, що Буська районна рада і надалі підтримуватиме районні програми допомоги учасникам війни на Сході України, а саме тим, хто підписали контракт не менше 10000грн. на одного, допомоги демобілізованим учасникам АТО, ООС не менше 3000грн. на одного, а також  програми щодо лікування зубів та на медикаменти не менше 5000грн. на одного з районного бюджету. Порадив  Богдан Глова використовувати  подібні обласні та державні програми.
    Як зазначив голова РДА Петро Мороз, органи влади є відкритими та готовими повсякчас допомагати захисникам України у вирішенні усіх проблем, з якими вони можуть стикатися. «Ми завжди готові до відкритої, предметної розмови з Вами. Звертайтеся до керівників органів влади району, міста, усіх соціальних служб, які в міру своїх можливостей завжди Вас підтримають і допоможуть», - зазначив Петро Мороз.
   До відома, участь у ООС (АТО) брали 344 бущанина.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ