вівторок, 18 вересня 2018 р.


Дві перших ікони уже рятують життя захисникам українських кордонів на Сході, а третю нещодавно було освячено в церкві св.Миколая в місті Буську.
   Перша ікона Покрову Пресвятої Богородиці з травня 2018 стала оберегом 24 бригади з Яворівщини, а друга - ікона  Семистрільна захищає від смерті бійців 28 бригади у Мар'їнці. Там вона знайшла своє місце у капличці, яку відвідують і місцеві жителі. У тяжкі хвилини до цих ікон з палкою молитвою звертаються наші воїни та місцеві жителі. Ікони написані на дереві, а ось третя виконана на полотні і є більшого розміру.
   Третю ікону Одигітрія волонтери Бузеччини після освячення в храмі планують повезти на Схід України. До ікони звертатимуться, як молитвами, так і простими словами. Головне, щоб слова були щирими й шли від серця. 
   До ікони Одигітрія, до ікон Покрову Пресвятої Богородиці та Семистрільної уже звертаються з проханням наставити на шлях Істини, позбутися війни на Сході.
   У креативно оформленому прапорами країн ЄС коридорі бібліотеки, Петро Бербека, з іконою біля українського прапора котрий уже побував в АТО. Художник Петро Бербека з дитинства любив малювати сакральні речі, любив молитися в чистому полі біля колишніх Адамів. Сьогодні своїми руками він пише ікони миру і безкоштовно дарує їх, як інформацію миру не тільки для українських вояків, а й для росіян. Адже війну можуть зупинити тільки ікони і віра в Бога.
Марія Литвин, співробітниця інтернет-центру Буської районної бібліотеки, фото автора

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ